Слоновете са едни от най-свещените животни в индуизма. Освен това

...
Слоновете са едни от най-свещените животни в индуизма. Освен това
Коментари Харесай

Слонове в зоопарка се занимават с йога 7 дни в седмицата (видео)

Слоновете са едни от най-свещените животни в индуизма. Освен това йогата е измислена  в Индия.

Изненадващо ли е тогава, че слоновете в действителност обичат да вършат йога? Вижте тази фотография да вземем за пример –  на нея най-голямото и най-тежкото сухоземно животно в света  прави стойка на глава. Вие можете ли стоите по този начин на глава?

В зоологическата градина в Хюстън слоновете се занимават с разпъване, сходно на йогата, като това продължава 30 секунди и 5 минути дневно. По този нчин животните укрепват мускулните групи и в същото време подтикват мозъка и телата си.

По време на йогата чиновниците в зоопарка, които се грижат за слоновете, могат да прегледат изцяло цялото им тяло, от хобота до опашката, както и да ревизират обсега им на придвижване.

Ако нещо наподобява не както би трябвало, извикват един от петимата ветеринарни лекари за инспекция. За да им оказват помощ да бъдат стимулирани да се движат, слоновете се възнаграждават със специфични лакомства като пълнозърнест самун, пъпеш, стафиди или банани, в допълнение към нормалната им диета с груби фуражи.

Тес, съвсем 40-годишната майка на четири деца и баба на едно дете, която на фотографията е изправена на главата си, поддържа гъвкавостта си с най-вече придвижвания от всички в стадото. Метай, 54-годишна слоница, приема нещата малко по-леко.

„ Изграждането на мощни, позитивни взаимоотношения с нашите слонове е от решаващо значение, с цел да им осигурим положително здраве, с цел да подсигуряваме, че тяхното богатство е преди всичко “, споделя Кристин Уиндъл, надзирател на слоновете в зоологическата градина в Хюстън.

Колкото по-интелигентно е едно животно, от толкоз повече внимание се нуждае, когато се отглежда в зоологически градини. Това са азиатски слонове, за които се счита, че са по-чувствителни и като цяло по-интелигентни от африканските слонове.

Всеки практикуващ йога знае, че тя не е просто метод за оживление, само че също по този начин е извънредно потребна за когнитивните старания, без значение дали са университетски или прочувствени.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР