Слоновете по света са застрашени от изчезване. В зависимост от

...
Слоновете по света са застрашени от изчезване. В зависимост от
Коментари Харесай

Най-големият пазар в света на слонова кост спира търговията през 2017

Слоновете по света са застрашени от изгубване. В взаимозависимост от типа им те са обсъждани от природозащитните организации като животни в риск или мощно застрашени, защото популациите на слонове понижават фрапантно, а виновността за това носи индивидът.

Разработването на нови територии и земи за обитаване или за земеделска активност на индивида нарушава естествените хабитати на слоновете и оказва спомагателен напън върху възпроизводството на животните. Навлизайки в човешките територии слоновете имат бърз и елементарен достъп до храна, навличат си гнева на фермерите и биват преследвани.

Най-голямата опасност за слоновете обаче идва от ловците, които ги преследват и убиват поради слоновата кост. Данните за 2015 година демонстрират, че към 20 хиляди слона са убити единствено в границите на тази година, което е в действителност е много повече от броя на слоновете, които са се родили за същия интервал от време.

Настъплението на хората и бракониерството са по-тясно свързани в сравнение с изглажда на пръв взор. Нарастващата потребност от земя продължава да тласка хората във вътрешността в териториите на слоновете, а бракониерството обезпечава слонова кост за търговия и въпреки това отстранява слоновете от земите, тъй че да могат да се развиват.

Според изчисленията на Програмата за околната среда на Организация на обединените нации, до 2050 година 63% от териториите на слоновете ще са завзети от хората.

Значими старания бяха подхванати през 80-те години за преустановяване на търговията със слонова кост, които прераснаха в интернационална възбрана на тази процедура. Забраната беше сполучлива, до момента в който проведената престъпност и политическата корупция не взеха нещата в свои ръце и подтикнаха ново увеличение на търсенето. През 2011-та бракониерството е причина за гибелта на 75% от слоновете.

Международната възбрана с търговия позволи (не)волно очевиден пропуск, който позволява търговията със слонова кост, добита преди въвеждането на възбраната. Съответно търговците настояват за цялата стока, че е остаряла, даже животното да е прясно убито.
Китай в този момент подхваща смела стъпка в посока слагане завършек на тази варварска процедура един път вечно. Китайското държавно управление е създало проект за цялостно затваряне на пазарите на слонова кост, обявявайки цялата търговя за противозаконна до края на 2017 година

Това може да е повратна точка, която да промени ориста на слоновете „, споделя Ели Пепър от Съвета за отбрана на естествените запаси.

Слоновете имат незабавна потребност от късмет да възстановят популациите си, а слагане завършек на бракониерските практики е най-хубавият метод да се случи това.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР