Сливенският филиал на Медицински университет – Варна откри академичната година

...
Сливенският филиал на Медицински университет – Варна откри академичната година
Коментари Харесай

Сливенският филиал на МУ – Варна тържествено посрещна новия випуск

Сливенският филиал на Медицински университет – Варна откри академичната година и тържествено посрещна новия випуск.
Клетва на първокурсника поставиха 30 студенти от специалността „ Медицинска сестра “ и 15 – от специалността „ Акушерка “.

Тази есен празникът бе специфичен, тъй като филиалът празнува 10 години от своето основаване. Директорът проф. доктор на науките Иван Александров поздрави студентите от името на Ректора на университета. Той ги увери, че ще бъдат обучавани в съвременно образователно заведение с високи стандарти, отлични преподаватели и благодари на институциите в Сливен за оказваната поддръжка.

„ Щастлив съм, че вървите по пътя на висшето обучение. Сьс сигурност това е най-хубавата инвестиция във вашето развиване “, сподели кметът на община Сливен Стефан Радевв послание към първокурсниците. Той акцентира, че с дипломата си от МУ – Варна бъдещите медицински сестри и акушерки могат да работят на всички места по света. Но изрази убеденост, че мнозина от тях ще предпочетат да останат в Сливен. „ Ще се борим за всеки един от вас да се осъществя тук. Вашето обучение е една от дейностите с най-висока добавена стойност “, сподели Радев и добави, че за общината е изключително значимо да има подобаващи условия за експертите с такава подготовка, с цел да останат в локалното опазване на здравето.

Гости на празника бяха още преподавателите във филиала, регионалният шеф Маринчо Христов, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, ръководителите на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, МБАЛ – Сливен към ВМА, МБАЛ „ Хаджи Димитър “, РЗИ, представители на РУО, доста близки на студентите.

Новата академична година стартира незабавно. „ Още в сряда започваме да се изпитваме “, пошегува се шефът проф. Александров и по традиция плисна менче с вода за удача на първокурсниците.

В момента в Сливенския филиал се образоват още 119 студенти, от втори до четвърти курс. Сред тях има и четирима мъже в специалността „ Медицинска сестра “, двама от които са първокурсници.

Филиалът в Града под Сините камъни бе основан с решение на Народно събрание от 30 януари 2013 година, а в края на септември с.г. стартира първата академична година. От разкриването му до момента Община Сливен оказва подпомагане и поддръжка на образователното заведение, съгласно пълномощията и опциите си. Трудовите хонорари на експертите по здравни грижи в общинското опазване на здравето бяха повишени. Предстои сключването на нов КТД от кмета Радев и синдикатите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР