Сливен. За четвърта поредна година Министерството на туризма номинира претендентите

...
Сливен. За четвърта поредна година Министерството на туризма номинира претендентите
Коментари Харесай

Сливен и крепостта Туида отново са в надпревара за отличия в туризма

Сливен. За четвърта поредна година Министерството на туризма номинира кандидатите за Годишните оценки за достижения в туризма. И през 2019-а конкуренцията се организира в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 особено предопределени за българските общини. Голямата премия в категория „ Изборът на българите “ обичайно ще бъде избрана измежду всички туристически обекти, включени в „ 100-те национални “ и „ 50-те малко познати места “. На 7 ноември стартира електронното гласоподаване за четвъртите Годишни награди в туризма. Онлайн вотът ще дефинира носителите на призове в 16-е категории в състезанието.
Крепостта Туида годишно се включва в надпреварата, като всяка година кандидатурата на сливенския обект е номиниран в друга категория. През 2016-а Туида завоюва в оспорвана борба първото място в най- мечтаната категория „ Обект на годината ”, а през 2018 година се класира на трето място в категория „ Духът на България ”. Сега Късноантична и средновековната цитадела Туида ще мери сили в категория „ Специализиран туризъм ”. Наградата е предопределена за всяка организация, която взе участие в предлагането и провеждането на профилиран тип туризъм като тур оператори, тур сътрудници, екскурзоводи, транспортни компании, туристически атракции (забележителности), туристически комплекси, паркове, места за настаняване и други. В категорията се включват организации, профилирани във типове туризъм като културно-исторически; балнео, СПА и уелнес; еко и селски; винен и гурме; конгресен и събитиен; голф, авантюристичен и други Може да подкрепите крепостта Туида като гласувате на уеб страницата на Министерството на туризма: https://bit.ly/2PXby90
За първа година Община Сливен е с номинация при общините. По-рано тази година Сливен получи наградата Туристическа община на годината в премиите на Travel academy. В сегашния конкурс Община Сливен е измежду кандидатите в категория „ Община на 2019 година за културно-исторически туризъм ”. Може да подкрепите Сливен като гласувате тук: https://bit.ly/2NVG5S2
За огромната премия в категория „ Изборът на българите “ обичайно се предлагат и всички обекти от Област Сливен, включени в „ 100-те национални “ и „ 50-те малко познати места “. Това са Къща-музей „ Хаджи Димитър “, Национален музей на текстилната промишленост, Художествена изложба „ Димитър Добрович “, Пантеон на Георги Стойков Раковски и музей на котленските възрожденци, гр. Котел, Природонаучен музей - гр. Котел, Къща-музей „ Йордан Йовков ”–с. Жеравна. Може да ги подкрепите като гласувате на следния уебсайт: https://bit.ly/2CoP5JM - в категорията областите са по азбучен ред.
Може да гласувате за финалистите до 6 декември на
www.tourismawards.bg
Сайтът е наличен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Призовете ще бъдат връчени на публична гала в София на 16 декември.е, чието име е Рангел. Те са общо души 9 души.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР