Сливен. Възобновяване на сътрудничеството в областта на културата бе обсъдено

...
Сливен. Възобновяване на сътрудничеството в областта на културата бе обсъдено
Коментари Харесай

Сливен: Възобновяване на сътрудничеството с побратимените градове в областта на културата бе обсъдено по време на международния форум „Европа – нашият общ дом“

Сливен. Възобновяване на съдействието в региона на културата бе разисквано в Сливен по време на интернационалния конгрес „ Европа – нашият общ дом “ от представителите на три побратимени града Сливен, Бидгошч и Ниш, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . Бяха направени презентации на трите града в региона на образованието, науката и културата. Заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова съобщи, че се надява форумът да е единствено началото на едно сполучливо партньорство и културно съдействие сред трите града.
„ Надявам да бъдете участници в бъдещи издания на нашите фестивали и несъмнено, да откриете забавни събития, за които да разкажете на вашите съграждани. За нас съществена цел в областта на културата е построяването на трайни културни мостове с европейски културни центрове и най-много с нашите побратимени градове “, съобщи Пепа Чиликова.
Международното събитие се провежда от Община Сливен в партньорство с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия) в границите на план „ Обединена Европа – сигурност, взаимност и непоклатимост за всички “ по Програма „ Европа за жителите ”.
Утре форумът продължава с презентация на общата икономическа зона Сливен – Ямбол.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР