Сливен. Реализирането на Синята зона“ в Сливен противоречи на проекта

...
Сливен. Реализирането на Синята зона“ в Сливен противоречи на проекта
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Представители на сдружение „Св.Георги Победоносец“ и Християндемократическа партия се дистанцираха от реализацията на проекта за „Синята зона“ на Сливен

Сливен. Реализирането на „ Синята зона “ в Сливен опонира на плана препоръчан от нас, това обявиха представителите на Гражданско съдружие „ Св. Георги Победоносец “ и Християндемократическа партия на България Стефан Христов и Момчил Пантелеев пред публицисти, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен .
Момчил Пантелеев,кандидат за кмет на община Сливен от Гражданско съдружие „ Свети Георги Победоносец “/Християндемократическа партия на България, бе безапелационен, че като създатели на идейния план за основаването на „ Синята зона “, се дистанцират от неговата реализация. Той акцентира, че планът създаден от сдружението е предвиждал основаването на буферни паркинги, рационално и последователно въвеждане на платени места за паркиране в центъра на Сливен, облекчение на придвижването и достъпа до административни здания и лечебни заведения, основаване на велоалеи, които да свързват обособени елементи на града. „ Не одобряваме рецензиите в наша посока за въвеждането на „ Синята зона “. Проектът бе наш, само че осъществяването опонира на предложенията ни “, безапелационен бе Момчил Пантелеев. Стефан Христов, претендент за общински консултант, също бе безапелационен: „ Синята зона “ в този вид не е наша! “. Именно по тази причина представителите на Гражданско съдружие „ Свети Георги Победоносец “/Християндемократическа партия на България предложиха политическите партии в Сливен да подпишат съглашение за онлайн лъчение на съвещанията комисиите и на Общински съвет – Сливен. Това съгласно, създателите на предлагането, ще докара до бистрота в работата както на комисиите на Общинския съвет, по този начин и работата на самия локален парламент.
„ Често сме очевидци на това, по какъв начин избрани съветници в комисиите гласоподават едни оферти, а на сесията извършват партийни поръчки и вотът им опонира на в началото взетите решения. Затова, едно онлайн лъчение ще разреши на жителите действително да вземат участие в активността на локалния парламент и да търсят отговорност от всеки един консултант персонално “, съобщи Момчил Пантелеев.
Под съглашението подписите си поставиха представителите Гражданско съдружие „ Св. Георги Победоносец “ и Християндемократическа партия на България, на НФСБ и на Движение „ България на жителите “.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР