Сливен. Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата

...
Сливен. Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата
Коментари Харесай

Сливен: Промени в бюджета и продажба на общинско имущество разглежда Общинският съвет

Сливен. Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за изискванията и реда за записване, отписване и пренасяне на деца в общински детски градини, детски ясли и полудневни подготвителни групи към учебните заведения на територията на община Сливен преглежда на свое съвещание Общински съвет – Сливен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен .
Ще се гласоподава и предоставяне на единодушие на Община Сливен да кандидатства по Проект „ Красива България “. Ще се гласоподава извършене настоящ ремонт и монтаж на слънчева система на покрития басейн на ОУ „ Елисавета Багряна “ и замяна на фасадната дограма и ремонт на покрива на Република България „ Сава Доброплодни “. Ще бъде импортирана и спомагателна точка да продължи действието на Областен информативен център Сливен. Той беше основан по план на Общината и през последните години развива сполучлива активност. Продажба на парцели частна общинска благосъстоятелност е последната спомагателна точка.
Общо в дневния ред са включени 32 точки. Сред тях е изменението и допълнението на Наредбата за изискванията и реда за сформиране на бюджетната прогноза за локалните действия за идващите три години, за сформиране, приемане, осъществяване и отчитане на бюджета на Община Сливен.
В дневния ред е и смяна на бюджета за 2018 година Една от аргументите е поради постъпили доходи от Сливенския симфоничен оркестър, които ще бъдат разпределени в разходната част на бюджета. Друга основна причина е разпределяне на средства за разкриване на Социално кафе в Сливен. Във връзка с постъпило писмо от шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен, спомагателни средства са нужни и за закупуване на дрегери за отчитане на психо-активни субстанции и алкохол. Средствата ще бъдат възобновени на Общината от държавния бюджет.
Други две оферти са свързани с продължение на строително-монтажните работи в ДКЦ – 2 и второто е предоставяне на единодушие „ Общинска защита и СОТ “ да закупи със лични средства мониторингов център за видеонаблюдение и лек автомобил.
Ще бъде гласувана и План-сметката за дейностите по събиране, транспортиране, неутрализиране в депа или други уреди за битови боклуци и поддържане на чистотата за 2019 година
Общинските съветници ще гласоподават и доклада за активността на Комисията по стипендии за 2018 година
Местният парламент ще прегледа и покана за поддръжка на план на побратимения на Сливен град Мелитопол по Програма „ Местни управляващи: партньорства за устойчиви градове “, обвързван с водоснабдяване и канализация на украинския град.
Други точки са свързани с продажба на общинско имущество, предписание с общинска благосъстоятелност и разпределяне на финансови помощи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР