Сливен. Предприетите превантивни мерки бяха обсъдени на регионална среща в

...
Сливен. Предприетите превантивни мерки бяха обсъдени на регионална среща в
Коментари Харесай

Предприетите превантивни мерки на зимното поддържане на пътищата бяха обсъдени на регионална среща в Сливен

Сливен. Предприетите превантивни ограничения бяха разисквани на районна среща в Сливен за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа на областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . В срещата участваха зам.-кметът Румен Иванов, представители на Агенция „ Пътна инфраструктура “, Главна дирекция (ГД) „ Национална полиция “, Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и техните структури в четирите области, на новосформирания Координационен център за сигурност на придвижването по пътищата, представители на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ и пътно-поддържащите компании, с които са подписани контракти за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Участие в съвещанието взе и шефът на Регионален център ЕЕНСП 112.
С къси отчети бяха представени  подхванатите превантивни ограничения във връзка с зимното поддържане, както и идните прегледи на броя, положението и оборудването на наличната техника.
В хода на диалога беше разисквана и нуждата от положително взаимоотношение сред всички институции и пътно-поддържащите компании.
В тази връзка зам.-кметът Иванов акцентира, че Община Сливен ще продължи да оказва подпомагане при нужда по време на зимния интервал, за обезпечаването на естествени условия за живот, техника и съгласуваност. Той добави, че всяка обстановка може да бъде овладяна, когато съществува нужната предварителна организация и подготвеност.
В края на диалога участниците показаха вяра и тази зима да е по-лека,  както беше миналогодишната. Те си пожелаха добра връзка сред обособените структури в името на сигурността на популацията и положителното положение на пътната инфраструктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР