Сливен. Нарочна комисия към Областна администрация Сливен приема сигнали и

...
Сливен. Нарочна комисия към Областна администрация Сливен приема сигнали и
Коментари Харесай

Сливен: 48 сигнала от граждани са постъпили в Комисията по предложенията и сигналите на граждани, организации и омбудсмана към Областната администрация

Сливен. Нарочна комисия към Областна администрация Сливен приема сигнали и тъжби от жители. Това заяви пред Радио „ Фокус “ – Сливен Мартина Златева, шеф на дирекция „ Административен надзор, районно развиване и държавна благосъстоятелност “. От май предходната година в Комисията по предложенията и сигналите на жители, организации и омбудсмана са постъпили 48 сигнала. По всички сигнали са направени и изпратени изходящи писма до институции и податели.
15 от сигналите са свързани с дейностите и компетенциите на кметовете на общини. Четири от тях се отнасят до нелегално строителство с недоволство за липса на дейности или надзор при констатирането и премахването на противозаконното строителство. В останалите сигнали се засягат проблеми от друго естество: погрешно погасен налог, затлачено речно корито, липса на улично осветяване, осъществяване на фалшив ремонт на гимназия, липса на чакалня на автобусна спирка, нередности за създаване на православен храм, недоволство от мощна музика от нощно заведение, нарушение на заповед за възбрана на свободна паша и други Във всеки един от случаите Областният шеф е изискал мнение от способените органи, навреме са известени жалбоподателите за подхванатите дейности за разрешаване на проблемите. Дадени са инструкции по използване на съответни текстове от настоящото законодателство. „ Бяха получени и няколко сигнала, свързани с цената на питейната вода и неналичието на канализацията в сливенския кв. “Речица “. Цената на водата е одобрена от Комисията за енергийна и водно контролиране, а построяването на канализация в „ Речица “ следва по европейски план на „ ВиК “, посочи Златева. Предложенията и сигналите, които са отвън пълномощията на Областния шеф, са изпратени до способените органи за инспекции и дейно административно обслужване на жителите и организациите.
„ Сигналите и предложенията са от най-различно естество, някои от тях не са директно свързани с пълномощията на Областния шеф. Гражданите се обръщат към нас, тъй като имат доверие на институцията. На всяко постъпило от тях питане, недоволство или сигнал правим инспекция, оказваме подпомагане, държим противоположна връзка и следим хода на преписката “, добави Златева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР