Сливен. Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в

...
Сливен. Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в
Коментари Харесай

Сливен: Детски панаир идва в града на 2 юни

Сливен. Над 15 безвъзмездни работилници ще докара Детски панаир в Сливен на 2 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Събитието се провежда от Фондация „ Изиарт “ с поддръжката на Община Сливен и е с вход свободен. Ателиетата ще се организират в границите на деня от 12.00 до 20.00 часа на площад „ Цар Освободител “, като с изключение на на площада децата ще могат да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей – Сливен, а другата в градската изложба „ Сирак Скитник ”.
За децата, които се интересуват от изкуство, са планувани работилници по стенна живопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Посетителите ще могат да се включат и в ателиета за сапуни, маски, направа на магнити, цветя от салфетки и плъсти.
На площада ще бъде показана пожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението като влязат в ролята на пожарникари.
Детски панаир започва преди осем години с поддръжката на Фондация „ Америка за България “, като досега са осъществени над 40 събития в над 15 града.
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е трансформирал в едно от най-очакваните събития за детска публика. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се провеждат креативен ателиета по изкуство, както навън, по този начин и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и разрешава на всички искащи деца да се включат безусловно гратис в културно-образователните начинания.
Актуална информация - тук и тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР