Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев награди участниците в онлайн

...
Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев награди участниците в онлайн
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев награди участниците в конкурса „Имам бизнес идея!“

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев награди участниците в онлайн състезанието за млади бизнесмени на тематика „ Имам бизнес концепция! “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Инициативата бе част от акцията на Европейската комисия „ Европа в моя район “. В конкуренцията за област Сливен се включиха дванадесет млади бизнесмени от градовете Сливен, Шивачево и Белослав. Конкурсът се осъществя онлайн посредством обществената мрежа Фейсбук.
Авторите на първите две бизнес хрумвания, които получиха най-голяма поддръжка в обществената мрежа под формата на лайкове, са Калоян Матеков, взаимно с Християн Цанев, които събраха 290 лайкове за своята бизнес концепция, следвани от Димитър Димитров, който получи 179 лайкове. Грамотите и премиите им връчи кметът на община Сливен Стефан Радев, който ги поздрави за триумфа, с благопожелание да не престават да осъществят концепциите си. „ Млади другари, доста ми е прелестно, че съм измежду вас на такова мероприятие, обвързвано с нови бизнес хрумвания. Всички знаете, че нашият град е люлката на промишлеността в България, на предприемачеството в по-организиран и огромен мащаб. Вие сте наследници на доста, доста предприемчиви хора. За страдание предприемачеството у нас преди години беше съвсем невероятно, само че в този момент не е по този начин. Светът е доста по-отворен, ние сме доста по-свободни. За това всички вие имате опция да се възползвате и да материализирате тези хрумвания. Много е хубаво, че се включвате в такива начинания, следвайте този път и надграждайте знанията си. Поздравявам ви “, се обърна към младежите кметът.
Награди и грамоти получиха още Христина Соколова, Кристиан Иванов, Павлина Теодорова, Йоанна Добрева, Калояна Тодорова, Станислава Славова, Панайот Максимов, Юра Максимова и Атанас Атанасов.
На събитието участваха заместник-кметът по икономическото развиване Стоян Марков, учители и възпитаници.
Кампанията бе ориентирана към лица на възраст от 14 до 18 години и се осъществя взаимно с образователните заведения от Сливенска област. Основната цел бе да се насърчи предприемачеството измежду подрастващите, както и обмяната на опит и хрумвания сред младежи от разнообразни обитаеми места и образователни заведения.
Грамотите и предметните награди на участниците са обезпечени от Дирекция „ Централно координационно звено “ към администрацията на Министерски съвет.
Областен информативен център Сливен е част от Мрежата от 27 регионални осведомителни центъра за разпространение на Европейските структурни и капиталови фондове, основани с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР