Сливен. Изложбата 140 години от Учредителното събрание и приемането на

...
Сливен. Изложбата 140 години от Учредителното събрание и приемането на
Коментари Харесай

Сливен: Изложбата „140 г. от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ ще бъде открита в града на 2 април

Сливен. Изложбата „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “ ще бъде открита на 2 април 2019 година, от 10.00 часа, в зала „ Сирак Скитник “ в Сливен. Домакин на събитието е регионалният шеф Чавдар Божурски, в партньорство с община Сливен и Художествената изложба в града. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация .
Изложбата е готова по самодейност на Народното събрание със съдействието на Държавна организация „ Архиви “. В нея са показани исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, портрети и документи за тяхната активност. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развиването на конституционния развой на фона на историческите събития, които го следват. Гордост за Сливенския край е, че един от подпредседателите на Учредителното заседание е роденият в Жеравна герой за църковна автономия, държавник, журналист и публицист Тодор Икономов.
Изложбата ще е отворена за безвъзмездни визити до 4 април, в това число.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР