Сливен. Фонд Флаг/Фонд – устойчиви градове застава зад идеята и

...
Сливен. Фонд Флаг/Фонд – устойчиви градове застава зад идеята и
Коментари Харесай

Сливен: Фондът за устойчиви градове подкрепя развитието на Сливен и Ямбол като една икономическа зона

Сливен. Фонд Флаг/Фонд – устойчиви градове застава зад концепцията и се включва в плана за основаване на една икономическа зона сред Сливен и Ямбол. Това сподели Надя Данкинова, която е изпълнителен шеф на Фонда, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Данкинова участва на представянето на бизнес каталога „ Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол “. Той е стратегически комплект от артикули, съдържащи настоящи данни на трендовете и визия за индустриалното бъдеще на района. Целта му е да подкрепи локалните управляващи в процеса по одобряване на еднаквост, брандиране и разпространение на града, както и при привличането на високотехнологични вложители в района.
„ Обединението е значимо. Изключително имам вяра в икономическото развиване на този район. Според мен от доста години спи концепцията за обединяване на двата района във връзка с вложенията, във връзка с туризма, тъй като за промишленостите географските граници са много размити. Бъдещето е на тези хора, които съумяват да преодолеят чисто локален национализъм и да гледат по-широко на територията като такава. Затова аз извънредно имам вяра в бъдещето на този промишлен район. Той има необикновен капацитет. Имаме към този момент някои забавни вложители в Сливен, в това число вложители от Сливен за Ямбол. Това е образец в поддръжка на това, което представяте. Бъдещата зона в действителност може да бъде подкрепена. Много ще се радваме, в случай че огромна част вложенията на фонда, са на тази територия “, съобщи Надя Данкинова.
Фонд за устойчиви градове е един от трите фонда за градско развиване в България. Инвестира на територията на София и на Южна България. Това е капиталов фонд, основан със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Той е ориентиран да влага главно в основаване на нови промишлености, реновиране на изоставени градски терени, почистване на изоставени и остарели заводи и здания, в основаване на нови такива за бизнеса, индустриални зони, спортна инфраструктура, културна инфраструктура и всички свързани с тези действия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР