Следвайте Гласове в Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина

...
Следвайте Гласове в Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева пред Г-20: Не трябва да позволяваме протекционизмът да пусне корени

Следвайте " Гласове " в
Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предизвести водачите на Групата на 20-те най-развити стопански системи (Г-20) да не разрешават комерсиалният протекционизъм да „ пусне корени “, като добави, че фрагментирането на международната стопанска система на геополитически блокове доста ще навреди на растежа. Георгиева е заявила позицията си в документално изказване пред водачите на Г-20, заяви на формалната си страница Фондът, представен от Ройтерс.

Засегнати от продоволствената рецесия са 345 милиона души по целия свят вследствие на войната на Русия в Украйна, високата инфлация и климатичните бедствия, сподели още Георгиева. Според нея страните от Г-20 би трябвало " да разрешат на търговията да си прави работата ".
" Премахването на бариерите, изключително във връзка с храните и торовете, може да способства доста за противопоставяне на страданието на стотици милиони хора ", уточни ръководещият шеф, която изясни, че „ не би трябвало да разрешаваме протекционизмът да пусне корени и светът да се раздели на обособени блокове “.
Кристалина Георгиева от дълго време сигнализира за фрагментирането на международната стопанска система на блокове, водени от Съединените щати и западните съдружници от една страна, и Китай и разнообразни ръководени от страната стопански системи от друга. Според нея това ще докара до разлики в технологиите и регулаторните стандарти, както и възходящ търговски протекционизъм.

Според специалистите на МВФ при изискванията на сходен разграничен свят, международната стопанска система ще загуби най-малко 1,5 на 100 от растежа на брутния си вътрешен артикул на година. „ Цената ще бъде доста по-висока – два пъти по-висока или даже повече – за отворените стопански системи, тези, които зависят от интернационалното съдействие “, прибавя Георгиева.
По думите ѝ, все отново има опция да се избегне тази обстановка и да се предотврати този " по-беден и по-малко сигурен " свят.
Тя също повтори апела си към страните от Г-20 да ускорят напъните си за облекчение на дълговите отговорности на по-бедните страни, наранени от пандемията от ковид, резултатите от войната в Украйна и инфлацията.
За 25 на 100 от нововъзникващите пазарни стопански системи и 60 на 100 от страните с ниски приходи тези фактори унищожават способността им да се оправят с хранителната и енергийната неустановеност.
Директорът на МВФ похвали договорката подписана сред Чад и кредитори за преструктуриране на външния дълг на африканската страна, в размер на 3 милиарда $, като означи, че това е доказателство, че дълго отлаганата обща рамка за отнасяне на дълга на Г-20 стартира да дава резултати.
Сътресенията ще продължат и отсега нататък, само че в случай че влагаме в стабилно за климата земеделие и нисковъглеродно развиване, можем да имаме по-висок стандарт на живот за хората на всички места, сподели още Георгиева, след което посочи, че основаният към МВФ " Тръст за резистентност и непоклатимост " към този момент е набрал 40 милиарда $. Той е ориентиран към подкрепяне на страни с ниски приходи и уязвимите страни със междинни приходи, с цел да реализиран резистентност и благополучие.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
15 Ное 202217415 Ное 202223915 Ное 202225315 Ное 202213415 Ное 202256615 Ное 2022296КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022157319 Окт 202279314 Ное 202275924 Sep 20222688
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР