Следвайте Гласове в Телеграм.Над 600 млади хора, сред които и

...
Следвайте Гласове в Телеграм.Над 600 млади хора, сред които и
Коментари Харесай

Грета Тунберг и 600 младежи съдят Швеция заради изменението на климата

Следвайте " Гласове " в Телеграм.
Над 600 младежи, измежду които и климатичната активистка Грета Тунберг, дадох под съд шведското държавно управление поради неговата, съгласно тях, незадоволително мощна реакция на изменението на климата, оповестиха Франс прес и АП.  " В шведската правна система до момента не е провеждан правосъден развой за климата от подобен мащаб ", сподели Ида Едлинг от комитета " Аврора ", който е вносител на желае.

Жалбата беше алегорично оповестена на проява в Стокхолм. Документите към този момент са изпратени в дигитален тип до съд в шведската столица, оповестиха от придвижването.
Над 600 души на възраст под 26 години са се подписали под 87-страничния документ, който желае от съда да постанови, че страната е нарушила човешките права на жителите си с провежданата климатична политика.
Жалбата е била подготвяна близо две години, само че бе подадена в миг, когато новото дясно държавно управление на Швеция е подложено на съществени рецензии поради неналичието си на упоритости в региона на битка против измененията в климата. Решение на шведския парламент от 2017 година гласи, че до 2045 година скандинавската страна би трябвало да има нулеви чисти излъчвания на парникови газове в атмосферата и да добива 100 % от силата си от възобновими източници.

Инициативата е първа в шведските съдилища, въпреки че Швеция към този момент беше изправена пред Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) дружно с 32 други страни през 2020 година от шестима млади португалци, също критикуващи хипотетичната ѝ липса на дейности против световното стопляне.
" Ако спечелим, ще бъде постановено, че шведската страна е длъжна да даде своя принос към световните ограничения, нужни за поддържане на задачата от 1,5 градуса ", изясни Ида Едлинг.
През последните години от ден на ден организации и жители подават правосъдни искове за хипотетични бездействия на държавни управления по въпросите на климата, отбелязва Агенция Франс Прес. В станал емблематичен случай през декември 2019 година Върховният съд на Нидерландия подреди на държавното управление да понижи излъчванията си на парникови газове най-малко с 25 % до края на 2020 година Подобен случай във Франция, станал прочут като " Случая на века ", накара над два милиона жители да признаят неуспеха на страната в битката против световното стопляне.
В отчет, оповестен във вторник, Шведският институт по метеорология и хидрология показва, че междинната температура в страната се е повишила с съвсем два градуса от края на 19-и век, което е два пъти по-бързо от междинното за света. Снежната завивка към този момент се задържа с две седмици по-малко и преваляванията в скандинавската страна са се нараснали. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
25 Ное 202228725 Ное 202250725 Ное 202213625 Ное 20229825 Ное 2022104025 Ное 2022236КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани24 Ное 202223319 Ное 202276418 Ное 2022230024 Sep 20222960
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР