Следвайте Гласове в Китайският президент Си Цзинпин ще участва тази

...
Следвайте Гласове в Китайският президент Си Цзинпин ще участва тази
Коментари Харесай

Си Цзинпин на посещение в Саудитска Арабия на фона на усилията за стимулиране на икономиката

Следвайте " Гласове " в
Китайският президент Си Цзинпин ще взе участие тази седмица в две районни срещи в Саудитска Арабия на фона на опитите за стимулиране на икономическия напредък, потърпевш от строгите ограничения за битка с коронавирус, оповестява " Асошиейтед прес ".

Външното министерство съобщи през днешния ден, че в саудитската столица Рияд Си ще взе участие в първата по рода си среща на водачите на Китай и арабските страни, а също по този начин и в среща с водачите на шестте членки на Съвета за съдействие в Залива. Държавната му аудиенция в Саудитска Арабия ще завърши в събота.
Китай е втората  по величина стопанска система в света и главен източник на вложения. За да подхранва голямото търсене, той внася половината от петрола, който използва, като половината от този импорт идва от Саудитска Арабия и е на стойност десетки милиарди долари годишно.
Икономическият напредък на Китай беше в непрекъснат спад от години, като идващите една друга карантини, наложени в разнообразни елементи на страната като част от битката с коронавирус, му нанесоха сериозен удар.

През тримесечието, приключващо през септември, китайската стопанска система означи напредък от 3,9 % по отношение на предходната година, откакто през първото полугодие бе реализиран напредък от 2,2 %. Въпреки това поставените от държавното управление цели не бяха достигнати.
Броят на инфектираните с ковид в Китай е по-нисък от този в Съединени американски щати и други огромни страни. Управляващата партия обаче продължава да следва прецизно политиката на " нулев коронавирус ", която планува налагане на карантина при всеки открит случай, макар че други държавни управления разхлабват ограниченията при пътешестване и останалите ограничавания и се пробват да живеят с вируса.
Китайската комунистическа партия споделя доста от властническите трендове в Саудитска Арабия и останалите страни от Залива, което подсигурява на Пекин, че няма да бъде подлаган на рецензии за суровите си политики към уйгурите и другите мюсюлмански малцинства. Над един милион души са въдворени в центрове за задържане, като има голям брой свидетелства, че на хората в тези центрове се оказва напън да се отхвърлят от исляма и да се вричат във честност на Си Цзинпин и партията.
Пекин отхвърля обвиняванията и твърди, че става дума за центрове за професионално образование и за премахване на екстремистките, сепаратистките и терористичните трендове измежду мюсюлманите.
Между Китай и Саудитска Арабия няма различия по въпроса с човешките права и се чака тонът на визитата на Си да е " доста по-позитивен " от този при визитата на американския президент Джо Байдън в кралството по-рано тази година, съобщи в отчет консултантската компания " Юрейжа груп ", която се занимава с оценка на политическите опасности.
" Пекин и Рияд обаче би трябвало да работят още доста по връзките между тях, до момента в който те станат толкоз дълбоки и нюансирани като тези сред Саудитска Арабия и Съединени американски щати ", се споделя в отчета.
Въпреки че по-рано Байдън даде обещание да изиска отговорност на саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман за убийството на основан в Съединени американски щати публицист, американското държавно управление съобщи предишния месец, че мястото, което принцът заема във властовата система на Саудитска Арабия, му подсигурява имунитет от правосъдно гонене. Във вторник американски федерален арбитър приключи дело, заведено против принца.
Американските въоръжени сили от дълго време пазят Саудитска Арабия от външни врагове, като в подмяна Саудитска Арабия поддържа стабилността на международните петролни пазари.
Визитата в Саудитска Арабия е следващият опит на Си да възвърне наличието си в чужбина, откакто прекара по-голямата част от пандемията в Китай. Това е едвам третото посещаване на китайския водач в непозната страна от началото на 2020 година
Си посещава Саудитска Арабия в миг, в който поддръжката за него в китайското общество е сложена под въпрос, като се има поради, че той безкомпромисно лимитира свободата на словото и провежда чистки на политически противници. През октомври Си получи трети петгодишен мандат като водач, само че уличните митинги против политиките за " нулев коронавирус " предишния месец се трансфораха в най-сериозното предизвикателство за ръководството му и допустимо те да са повода за разхлабването на някои ограничения.
Китайски компании станаха съществени играчи в акцията на Саудитска Арабия за инфраструктурна рационализация, като измежду тях са строителни компании и телекомуникационният колос " Хуавей ". Очаква се при визитата на Си да бъдат подписани още съглашения, в това число и в областта на защитата, в която Саудитска Арабия дава индикации, че желае да се дистанцира от обичайна си взаимозависимост от Съединени американски щати.
" Визитата в Саудитска Арабия ще разреши на Си да стане център на вниманието и водачите в района ще извърнат внимание на китайската позиция. Фактът, че тези контакти ще бъдат осъществени на фона на провокациите в връзките сред близкоизточните столици и Вашингтон, няма да остане неусетен от Пекин ".
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
06 Дек 2022343306 Дек 2022128105 Дек 2022144204 Дек 2022291304 Дек 2022209003 Дек 20221452КоментариКитайският президент Си Цзинпин ще взе участие тази седмица в две районни срещи в Саудитска Арабия на фона на опитите за стимулиране на икономическия растеж07 Дек 2022 14:38ч.
Това, което АП не споделя, а бълва купчина демократична буламач (подобно на откъс: " Китайската комунистическа партия споделя доста от властническите трендове в Саудитска Арабия и останалите страни от Залива " ) Е, че Ци Дзинпине в СА, с цел да контракти дефинитивно петро-юана. дето се споделя " Сещ`ш с`a, нАлее ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Четем всевъзможни лайна07 Дек 2022 14:51ч.
за човешки права, лгтб и т.н само че нито ред за това нефт против юани.:)))))))))))))) И повече никакви $$$$:))))))))))))
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вие гледайте Матушката07 Дек 2022 14:56ч.
За какъв брой $ продава барела, а не се прикачвайте към чайниците като муха на челото на слон. Щото към този момент продавате за 48 при себестойност от 44.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати @Вие гледайте Матушката 07 Дек 2022 14:56ч.07 Дек 2022 14:59ч.
за 10 месеца едно нещо не си познал. на открито да вали, отново няма да можеш...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И що не купуваш07 Дек 2022 15:01ч.
на 44$ бре педал?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ще е интересно07 Дек 2022 15:30ч.
Катар отхвърли газ на Германия тъй като продава на Китай. Китай ще се контракти да купува за юани. Арабският свят внася доста от Китай и ще му трябват юани. Обърнахте ли внимание, че на международното в Катар по време на мач употребяват китайски часовник?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати опитите за стимулиране на икономическия напредък, потърпевш от строгите ограничения за битка с ковид07 Дек 2022 15:42ч.
Това е като опитите да съживиш някого, който одеве съзнателно и грубо си пребил! Сатанизмът е непоносим на всички места. Китайският сатанизъм е изключително непоносим.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022103619 Ное 2022123105 Дек 202281524 Sep 20223235
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР