Следвайте Гласове в .Екоорганизацията Грийнпийс призова вчера френското правителство да

...
Следвайте Гласове в .Екоорганизацията Грийнпийс призова вчера френското правителство да
Коментари Харесай

Грийнпийс критикува Франция, че продължава да купува уран от Русия

Следвайте " Гласове " в.
Екоорганизацията " Грийнпийс " прикани през вчерашния ден френското държавно управление да приключи " договорите за търговия с уран " сред Франция и Русия, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че в отсъствието на интернационалните наказания против съветските нуклеарни действия за цивилен цели доставките не престават, без значение от войната в Украйна. В официално съобщение " Грийнпийс " " упорства за дефинитивно преустановяване на всякаква нуклеарна търговия с Русия ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Организацията упорства също " за анулиране на всички настоящи контракти на френската нуклеарна индустрия с съветската компания " Росатом " и дъщерните й предприятия, като се стартира с договорите за търговия с уран сред " Тенекс ", дъщерна компания на " Росатом ", и, надлежно, компании Е Де ЕФ и " Орано ".
" Продължаващата нуклеарна търговия с Русия, в случай, че в Украйна продължава да бушува война, е скандално ", съобщи Полин Боайе, която дава отговор за акциите против нуклеарната сила и енергийния преход в " Грийнпийс - Франция ".
Вчера сутринта десетки контейнери с обогатен уран и 10 контейнера с естествен уран от Русия бяха доставени с транспортен съд на пристанището в Дюнкерк, с цел да бъдат натоварени на трен и няколко камиона на път за Пиерлат във Франция и /или Линген в Германия, заяви организацията.

Компания " Фраматом " (дъщерна компания на Е Де Еф), която построява атомни централи и доставя гориво за тях, посочи нощес за Агенция Франс Прес, че става въпрос за доставка на суровина за произвеждане на нуклеарно гориво за завода й в Романс сюр Изер. Горивото е за нашите клиенти и най-много за френския нуклеарен парк, изясни тя.
През 2018 година Е Де Еф е сключила контракт на стойност 600 милиона евро с " Тенекс " за " преправка на отработено нуклеарно гориво на Е Де ЕФ ".
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
30 Ное 202216229 Ное 202271528 Ное 202233927 Ное 202286626 Ное 202229625 Ное 2022224КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022143919 Ное 202295429 Ное 202228724 Sep 20223079
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР