Следвайте Гласове в .Британският премиер Риши Сунак възложи на правителството

...
Следвайте Гласове в .Британският премиер Риши Сунак възложи на правителството
Коментари Харесай

Британският премиер поръча да се направи одит на военната помощ за Украйна

Следвайте " Гласове " в.
Британският министър председател Риши Сунак разпореди на държавното управление да извърши одит на военната помощ, предоставена на Украйна. Това заяви в петък, базирайки се на източници в кабинета, съобщи ТАСС.

Според източника настояването е разтревожило някои членове на английското държавно управление на фона на изказванията на военното управление на страната за доставките на западно оръжие за Украйна като основен фактор за въздействие върху хода на спора през идващите месеци. На собствен ред на " Даунинг стрийт " акцентират, че „ поддръжката на Англия за Украйна остава непоклатима “. Според източници на BBC одитът има за цел да оцени по какъв начин помощта на Обединеното кралство се отразява на хода на военните дейности в Украйна.
Украинският президент Володимир Зеленски е информиран за полемиките в английското държавно управление и приканва Сунак да не понижава поддръжката за  Киев. Както отбелязва BBC, Сунак може да заеме по-сдържана позиция по въпроса за помощта, която ще бъде по-близко до президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в сравнение с до някогашния английски министър председател Борис Джонсън.
Обемът на английската военна помощ за Украйна през 2022 година възлиза на към 2,3 милиарда лири (2,85 милиарда долара). По-специално, Лондон изпрати над 10 хиляди противотанкови ракетни системи NLAW, повече от 200 бронирани транспортни средства, реактивни системи за залпов огън M270 и прецизни ракети Brimstone. Освен това английски инструктори към този момент са обучили над 7000 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна. Предоставената филантропична и икономическа помощ се прави оценка от управляващите в кралството на 1,5 милиарда лири (1,86 ммлрд. долара).

Източник: ТАСС
 
 
 
 
 
 
 
17 Дек 20222617 Дек 202219817 Дек 202213117 Дек 202244917 Дек 202220617 Дек 2022978Коментарирукола Z17 Дек 2022 9:56ч.
Упс... одеве, зеления стана кафяв, като маймунчето от снимката
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР