Следвайки основополагащите принципи за хуманност, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство

...
Следвайки основополагащите принципи за хуманност, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство
Коментари Харесай

БЧК: Прояви на език на омразата не могат да бъдат толерирани в едно демократично общество

Следвайки основополагащите правила за човечност, безпристрастност, индиферентност, самостоятелност, доброволност, единение и повсеместност, Българският червен кръст (БЧК) е уверен, че прояви на език на омразата нямат място и не могат да бъдат толерирани в едно демократично общество. Това показват в своя позиция от организацията, като декларират, че остро осъждат изразяването и публикуването на дискриминационни колажи, изказвания и дейности, накърняващи човешкото достолепие.

БЧК приканва всички институции и българската общност за неотстъпчивост и подобаваща реакция към всякаква демонстрация на етническа назадничавост, антисемитизъм, език на омразата и дискриминация. Всеки неприемлив акт на непоносимост и ненавист опонира на полезностите, които изповядва международното червенокръстко придвижване , и не може да бъде толерирана по никакъв метод, акцентират още от БЧК.

Тази сутрин в публикувана от прессекретариата на държавния глава  Румен Радев позиция се отбелязва, че е неприемливо политическите разлики да водят до език на омразата, обиди на етническа основа, ксенофобия или антисемитизъм.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР