Следващото Народно събрание трябва да положи максимални усилия за съставяне

...
Следващото Народно събрание трябва да положи максимални усилия за съставяне
Коментари Харесай

ДБ призова за максимални усилия за съставяне на правителство след изборите

Следващото Народно заседание би трябвало да постави оптимални старания за сформиране на държавно управление. Не е добре страната да бъде ръководена до края на годината от длъжностен кабинет, защото следва да се взема решение тежък проблем с актуализацията на бюджета. Това сподели депутатът от " Демократична България " (ДБ) Ивайло Мирчев пред " Дарик радио ".

Мирчев уточни, че актуализацията на бюджета ще бъде нужна, с цел да може да се реши и въпросът за преизчисляването на пенсиите. " Актуализацията на бюджета е задача, при която ще би трябвало да се разпределят милиарди, а също и да се търси решение за намирането им ", сподели той.

" Следващото болшинство не би трябвало да е анти-ГЕРБ, а да покаже, че може да ръководи страната. Искаме мандат, само че ни би трябвало по-голяма поддръжка. С 27 депутати можем да сме единствено добра съпротива ", добави той.

По думите му „ Демократична България “ е била 100% " за " преизчисляването на пенсиите, само че такива въпроси не е редно да се вземат решение в толкоз къси периоди без ясна вероятност от кое място ще се вземат парите.

" Ако предният парламент си беше приключил работата, преизчисляването трябваше да е влезнало от дълго време в действие. Въпреки че времето беше малко и не е редно въпрос за 1.5 - 2 милиарда лева да се взема решение за дни, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов направи по този начин, в това число и на председателски съвет, че този закон да мине. Не знам за какво не се случ ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР