Следващото изстрелване на пилотирания кораб "Дракон" с екипаж до Международната

...
Следващото изстрелване на пилотирания кораб "Дракон" с екипаж до Международната
Коментари Харесай

Първият редовен полет на Дракон до МКС ще бъде на 31 октомври

Следващото изстрелване на пилотирания транспортен съд "Дракон " с екипаж до Международната галактическа станция (МКС) е планувано за 31 октомври, заяви НАСА на уеб страницата си, предава Българска телеграфна агенция.

Изстрелването на кораба на "Спейс Екс " е планувано за 02,40 ч. локално време от Кейп Канаверал във Флорида (8:40 ч. българско време) с ракета притежател "Фалкон 9 ". Датата е определена по този начин, че да не пречи на осъществяването на проектите на Роскосмос за изстрелване на галактическия транспортен съд "Союз МС-17 " на МКС на 14 октомври с съветските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, както и астронавтът на НАСА Катлин Рубинс и завръщането на 22 октомври на галактическия транспортен съд "Союз МС-16 " с руснаците Анатолий Иванишин, Иван Вагнер и американеца Крис Касиди.

Екипажът на първия постоянен полет на пилотирания транспортен съд "Дракон " се състои от американците Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и Шанън Уокър, както и астронавтът на японската галактическа организация Соичи Ногучи. Те ще останат шест месеца на МКС.

Астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен направиха първия изпитателен полет в орбита с екипаж на пилотирания транспортен съд "Дракон " през май. Той е трансформация на товарния транспортен съд "Дракон ", който постоянно прави доставки на МКС. Това беше първото изстрелване на астронавти от американска земя от девет години. НАСА ги приключи през 2011 година с последния полет на совалка. През тази пауза астронавтите стигаха до МКС с съветските кораби "Союз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР