Следващото халвинг събитие на Биткойн е предвидено за април. Историческите

...
Следващото халвинг събитие на Биткойн е предвидено за април. Историческите
Коментари Харесай

Топ 10 стратегии да направите печалби покрай халвинга на Биткойн

Следващото халвинг събитие на Биткойн е планувано за април. Историческите данни демонстрират, че Биткойн постоянно изпитва обилни ценови съмнения преди и след такива събития.

Въпреки тази волатилност съществуват евентуални благоприятни условия за вложения, а осъществяването на механически разбор може да помогне на търговците да вземат осведомени решения.

В тази публикация се показват разнообразни стратегически капиталови благоприятни условия, употребявани от търговците по време на предходни халвинг събития на Биткойн . От решаващо значение е обаче да се помни, че всички вложения носят риск, тъй че задълбоченото изследване от страна на вложителите е от значително значение, преди да се опитат да приложат тези капиталови тактики.

Стратегии за добиване на изгода от халвинг събитието на Биткойн:

1. Време на пазара

Тази тактика включва “ “. Инвеститорите наблюдават пазарните настроения и вести, с цел да схванат динамичността на пазара, като се стремят да вършат ходове, когато се появят сигнали за търговия. Точното установяване на времето на пазара обаче е предизвикателство и се среща рядко.

2. Краткосрочно и дълготрайно капиталово обмисляне

Търговците правят оценка своята приемливост към риска и капиталовите си цели, с цел да разработят тактики за търговия. Краткосрочната търговия включва капитализиране на постоянните придвижвания на цените посредством механически разбор и рационални тактики за търговия. Дългосрочните тактики, като да вземем за пример методът “ ” (HODL), имат за цел да се възползват от евентуалните нараствания на цените с течение на времето.

3. Осредняване на разноските (DCA)

DCA допуска вложение на закрепена сума пари на равни шпации от време, без значение от настоящата цена на Биткойн, като задачата е да се смекчи пазарната волатилност. Тази тактика оказва помощ за натрупването на Биткойн с течение на времето, като евентуално понижава въздействието на краткосрочните съмнения на цените.

4. Диверсифициране на портфейла

Диверсификацията включва разпределение на вложенията сред разнообразни активи за минимизиране на риска. Въпреки че Биткойн може да бъде съществена инвестиция, търговците могат да проучат други благоприятни условия, с цел да балансират дейно портфейла си.

5. Търговия с Биткойн деривати

Търговията с деривати включва контракти, основани на цената на Биткойн, като се употребява нарасналата волатилност по време на халвинг събития. Опциите, фючърсите и безсрочните контракти оферират на търговците благоприятни условия за спекулиране или хеджиране на ценовите придвижвания.

6. Опции

Търговците употребяват контракти за варианти, с цел да купуват или продават Биткойн на избрани цени в границите на избрани интервали. Това им разрешава да се възползват от удобни ценови придвижвания по време на халвинг събития.

7. Фючърси

Притежаването на фючърсни контракти дава опция на търговците да купуват или продават Биткойн на контрактувани цени на авансово избрани дати, което им разрешава да спекулират или да се защищават от ценови придвижвания след халвинга.

8. Безсрочни контракти

Безсрочните контракти, които нямат период на годност, разрешават на търговците да държат лонг или шорт позиции за неопределен срок, което е привлекателно по време на халвинг събитията заради тяхната еластичност.

9. Стратегии за ръководство на риска

Инвеститорите би трябвало да влагат единствено това, което могат да си разрешат да изгубят заради волатилността на Биткойн. Прилагането на поръчки за стоп-загуба и тейк-профит може да помогне за понижаване на загубите и обезпечаване на облаги при волатилен пазар.

10. Фундаментален разбор

Преди да се ангажират с каквото и да е капиталово решение, вложителите би трябвало да извършат фундаментален разбор на евентуалните капиталови активи, което подсигурява вземането на осведомени решения.

В последна сметка вложителите би трябвало да оценят своята приемливост към риска и да съобразят вложенията си с финансовите си цели, без значение от пазарното събитие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР