Следващият съперник на Лудогорец в турнира Лигата на конференциите -

...
Следващият съперник на Лудогорец в турнира Лигата на конференциите -
Коментари Харесай

Фенербахче продължава да гази в Турция и вече чака Лудогорец

Следващият противник на Лудогорец в шампионата Лигата на конференциите - Фенербахче, реализира победа с 4:2 в семейството си на Хатайспор в среща от деветия кръг на локалната СуперЛига. Успехът върна състава от Истанбул на първото място в шампионата с две точки пред втория Галатасарай. Хатайспор от своя страна претърпя първо проваляне този сезон и към този момент се намира на шесто място.

Great job lads!
— Fenerbahçe English (@Fenerbahce_EN)
Домакините от Фенербахче изиграха мощно полувреме и значително предрешиха изхода още преди почивката. Себастиан Шимански откри резултата в седмата минута след асистенция на Душан Тадич, а в 15-ата минута Брайт Осави - Самюъл повиши.

В 26-ата минута реферът отсъди дузпа поради нарушаване в наказателното поле на Бурак Бекароглу, само че след преразглеждане на обстановката посредством системата VAR наказателният удар бе анулиран.

Все отново домакините стигнаха до трети гол и това се случи в 39-ата минута, когато Един Джеко засече подаване в наказателното поле.

След почивката тимът на Хатайспор върна едно попадение с помощта на Фаузи Гулам в 55-ата минута, само че напълно скоро в 63-ата минута преднината на Фенербахче още веднъж стана три гола откакто Ирфан Кахведжи се разписа.

Това ненапълно пречупи упоритостите на гостите да потърсят освен това и стигнаха до единствено още един гол. Това се случи в четвъртата минута на добавеното време, когато Раян Абид стреля мощно от границата на наказателното поле и прониза Доминик Ливакович.

Това бе девета победа от девет мача за отбора на Фенербахче, който този сезон на домашна сцена е позволил едвам пет гола. В Европа ситуацията не е по-различно. Там турците в осемте си мача до този миг в Лигата на конференциите (шест в предварителните кръгове и два в групите) са отбелязали общо 26 гола и са позволили едвам 4. Това значи, че Лудогорец ще има тежката задача на 26-и октомври (четвъртък) да направи всичко по силите си, с цел да си тръгне с позитивен резултат от Истанбул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР