Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни по отношение на

...
Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни по отношение на
Коментари Харесай

Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни

Следващите няколко месеца ще бъдат доста сложни във връзка с битката с ковид, съобщи през днешния ден генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от ТАСС.

Светът е достигнал до сериозен миг в битка с пандемията, изключително в Северното полукълбо, предизвести Гебрейесус на брифинг в Женева. " Следващите няколко месеца ще бъдат доста сложни и някои страни следват рискова траектория ", акцентира той.

Генералният шеф на СЗО означи, че " прекомерно доста страни се сблъскаха с внезапно повишаване на броя на случаите на Ковид-19 ", заради което лечебните заведения са покрай границата на опциите си или към този момент са ги изчерпали, макар че " още е едвам октомври ". Гебрейесус прикани държавните водачи да подхващат незабавни стъпки за попречване на повишаването на броя на смъртните случаи, колапса на здравните системи и затварянето на учебните заведения. За тази цел би трябвало да бъдат признати доста ограничения, при почтено анализиране на обстановката в обособените страни и бързо поправяне на ограниченията за битка с ковид, в случай че броят на инфектираните пораства. Освен това е належащо " почтено и ясно " да се осведоми обществеността за действителната обстановка и да се помогне на жителите и бизнеса да преодолеят компликациите, прикани генералният шеф на СЗО.

Гебрейесус акцентира, че в редица страни лечебните институции изпитват дефицит на О2. " Според оценките в някои от най-бедните страни наподобява има единствено от 5 до 20 на 100 от кислорода, нужен за лекуване на пациентите ", означи той.

По данни на СЗО към 13.34 по Гринуич (16.34 ч. българско време) през днешния ден в света са регистрирани 41 570 883 доказани случаи на ковид от които 1 134 940 са довели до гибел. За последното денонощие са се заразили 445 419 души, което е най-високият индикатор от началото на пандемията. Предишният най-голям брой (429 411 случая) беше регистриран през вчерашния ден, отбелязва ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР