Следващите 24 часа ще са критично важни за Украйна, заяви

...
Следващите 24 часа ще са критично важни за Украйна, заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Следващите 24 часа ще са критично важни за Украйна  

Следващите 24 часа ще са сериозно значими за Украйна, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в телефонен диалог с английския министър председател Борис Джонсън, заяви представител на Даунинг стрийт, представен от международните организации.



Президентът Зеленски счита, че идващите 24 часа ще са основно значими за Украйна. Премиерът Джонсън уточни, че ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че доставките на отбранителна помощ ще доближат Украйна, уточни представителят.

Двамата са се договорили да продължат да поддържат тесни контакти и Джонсън за следващ път е оповестил за твърдата поддръжка от страна на Англия за суверенитета на Украйна.

Преговорите сред Киев и Москва се чака да стартират рано тази заран, сочат данни на "Украинска истина " и съветската организация ТАСС, съобщи ДПА.

Планираше се договарянията да стартират в неделя.

Агенция ТАСС цитира източник, поискал да резервира анонимност, който споделя, че срещата ще се състои сутринта, а повода за това е обвързвана с логистиката на украинската делегация.

ДПА показва, че съветската делегация към този момент е потеглила от беларуската столица Минск и пътува към украинско-беларуската граница, покрай р. Припят., където се чака да се състоят договарянията.

Украйна се съгласи да стартира договаряния за мир с Русия в неделя.

Не имам вяра в следствие от тази среща, само че дано да опитаме, сподели украинският президент Володимир Зеленски. /БТА/


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР