Следващата седмица ще има разговор пред камери между ГЕРБ и

...
Следващата седмица ще има разговор пред камери между ГЕРБ и
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ще има среща между ГЕРБ и ПП, Борисов няма да участва

Следващата седмица ще има диалог пред камери сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ", заяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) пред Нова ТВ. От страна на ГЕРБ-СДС ще взе участие Томислав Дончев, а от страна на " Продължаваме промяната " ще вземат участие Асен Василев и Кирил Петков. Контактната група няма да участва там, " само че двете политически партии стартират да си приказват ". Контактната група продължава да работи и да организира неофициални диалози с политическите групи.

" Продължаваме промяната " ще се срещне с ГЕРБ, в случай че договарянията се водят от Борисов и се излъчват онлайн ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков пред Дарик радио в края на октомври. Докато водеха контактната група, със Соломон Паси и Росен Плевнелиев в Народното събрание се срещнаха единствено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

" Ние с Паси сме реалисти. Не желаеме следващата неустойчивост, нови избори. Искахме да дадем всичко от себе си, с цел да може България да мине през сложните моменти, които ни чакат ", разяснява Плевнелиев за избора му да се включи в контактната група.

От своя страна някогашният министър на външните работи Соломон Паси разяснява, че една от аргументите да се захванет с това, е била, че към този момент за трети път в последните 33 години националният ни живот се дефинира от геополитиката. 

От думите на Плевнелиев стана ясно, че двамата с Паси са потърсили ГЕРБ, а не противоположното. " Съдбата ни събра с доктор Паси. В никакъв случай това не е концепция на Борисов и партия ГЕРБ ", безапелационен е президентът. По думите му се водят и неофициални диалози. Плевнелиев е провел диалози с Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер.

Соломон Паси разяснява предлагането за референдум на Слави Трифонов страната ни да стане " полупрезидентска република ". " България няма потребност от президентска република ", сподели той. 

От своя страна Плевнелиев уточни, че не трябва да се повдига тази тематика, тъй като е извънредно нездравословна и " ще погребе нашата нежна народна власт ". Според президента възможностите за кабинет се усилват, а контактната група остава в контакт с всички водачи.

" С първи мандат ще бъде мъчно. С втори мандат - за какво не? сигурно третият мандат дава изключителни благоприятни условия. На нас доста ни се желае Демократична България да поемат самодейността, тъй като те имат златен късмет ", счита Плевнелиев. Според него, в случай че Демократична България поеме водачеството, ще има поддръжката на ГЕРБ и Политическа партия.

" Това ще направи едно доста стабилно държавно управление, което може да направи чудеса ", сподели той. По-рано през днешния ден съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов предложи ГЕРБ да поддържат държавно управление с третия мандат, само че да не вземат участие в него, а Бойко Борисов да " си стои в Банкя ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР