Следващата седмица, при старта на Народното събрание, ПГ на “Продължаваме

...
Следващата седмица, при старта на Народното събрание, ПГ на “Продължаваме
Коментари Харесай

Василев: ПП ще подаде сигнал срещу служебния министър на спорта Весела Лечева в КПКОНПИ

Следващата седмица, при старта на Народното събрание, ПГ на “Продължаваме смяната ” ще подава сигнал против служебния министър на спорта Весела Лечева в КПКОНПИ. Това сподели някогашният състезателен министър Радостин Василев пред Българска национална телевизия.

“За мен е притеснително, да не кажа, че е на ръба на закона. В качеството си на длъжностен министър на младежта и спорта тя предлага на Министерски съвет да вземе решение парцел обществена държавна благосъстоятелност – стрелбищният комплекс, който е част от парцелите на ММС, да стане парцел частна държавна благосъстоятелност, и да бъде трансфериран в Националната спортна база, което е комерсиално сдружение. Забележете: ръководител на федерацията, която употребява този комплекс – Федерацията по пукотевица, е самата Весела Лечева. По-страшното е, че отделя три милиона лв. за неговия ремонт от парите, които ние бяхме планували за завършването на Арена Бургас ”, споделя Василев.

“Представяте ли си министър да облагодетелства личната си федерация с парцел и три милиона лв., до момента в който е министър. Това значи Илияна Раева в случай че стане министър, да си направи зала за художествена гимнастика, и така нататък Това е безспорен безочлив спор на ползи. И в случай че това е била задачата на Весела Лечева – да стане министър, и да хариза един парцел в частна държавна благосъстоятелност, където е по-лесно разпореждането с парцела, където не се разпореждат публични поръчки – 3-те милиона лв. не е ясно по какъв начин ще бъдат изхарчени. Контролът по осъществяването на това е на Весела Лечева – т.е., тя ще управлява сама себе си ”, разяснява още Василев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР