Следващата седмица от 20 до 23 ноември в президентската резиденция

...
Следващата седмица от 20 до 23 ноември в президентската резиденция
Коментари Харесай

Какви въоръжения за 265 милиарда евро ще купи Русия през следващите 10 години?

Следващата седмица от 20 до 23 ноември в президентската резиденция в Сочи Владимир Путин ще организира заседание с управлението на Министерството на защитата и с представители на Отбранително-промишления комплекс. Там ще бъдат разисквани и съгласувани параметрите на нова държавна Програма за въоръжаване (ДПВ) за 2018-2027 година с общо финансиране 19 трлн рубли (265 млрд евро), заяви вестник „ Коммерсантъ ”. Стратегически нуклеарни сили

Ще бъдат купени крилати ракети с въздушно базиране, балистични радети за подводници и наземни междуконтинентални носители.

На въоръжение ще бъдат признати нови стратегически твърдогоривни комплекси РС-26 „ Рубеж” и железопътните „ Баргузин”, както и течногоривните РС-28 „ Сармат” (носител на хиперзвукови блокове – произведение 4202).

Авиация

Ще продължи закупуването на многофункционалните изтребители Су-30СМ и Су-35, фронтовите бомбардировачи Су-34, първата партида за перспективния комплекс за фронтовата авиация Су-57, изтребителите МиГ-35, партида стратегически бомбардировачи Ту-160М2.

Ще намалее броят на купените вертолети.

В интерес на Върховен касационен съд ще стартира серийно произвеждане на ЗРС С-500 „ Прометей” и комплексите „ Бук-М3”, на безпилотни летателни апарати и на новата система за галактическо оптико-електронно разузнаване „ Раздан”.

Военноморски флот

Ще бъдат купени дизел-електрически подводници, атомни ракетоносци от ново потомство вид „ Хаски” (с нова течногоривна междуконтинентална балистична ракета), корвети, фрегати, миночистачи.

В ДПВ ще участват и серийни покупки на дребни ракетни кораби, способни да носят крилати ракети „ Калибр-НК”.

Възможно е построяването на авионосец с нуклеарна енергийна установка, само че Генералният щаб към момента не е определил целесъобразността от него.

Сухопътни войски

Сухопътните войски ще получат нови системи за Противовъздушна отбрана, танкове Т-90 и Т-14 „ Армата”, бронирани машини „ Курганец-25” и бронетранспортьори „ Бумеранг”.

Ще се акцентира на адаптирането на въоръжение за арктически територии (ЗРС С-300В4 и ЗРК „ Тор-М2”).

Във Въздушнодесантни войски ще постъпят приспособени комплекти от бойната екипировка „ Ратник”.

Действащата сега ДПВ на стойност също 19 трлн рубли беше подложена на критика за небалансираност. За превъоръжаване на флота бяха отделени 4,7 трлн рубли, за придобиване на нова авиационна техника към 4,5 трлн рубли, за средства за въздушнокосмическа защита 3,4 трлн рубли, рационализация на стратегическите нуклеарни сили 3,4 трлн рубли. По този метод за нови мостри оръжие за Сухопътни войски останаха едвам 2,6 трлн рубли.

Окончателният вид на Програмата ще бъде предаден на Владимир Путин за автограф през декември.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР