Следващата година Италия ще стане първата страна в света, въвела

...
Следващата година Италия ще стане първата страна в света, въвела
Коментари Харесай

Италия ще въведе задължително изучаване на климатичните промени в училищата

Следващата година Италия ще стане първата страна в света, въвела наложително проучване в учебните заведения на климатичните промени и устойчивото развиване, разгласи министърът на образованието Лоренцо Фиорамонти, представен от " Ройтерс ".

Фиорамонти, от антисистемното Движение " Пет звезди ", е най-откритият покровител на зелените политики в държавното управление и бе подложен на критика от опозицията през септември, че предизвиква учениците да пропущат часове, с цел да вземат участие в климатични митинги.

В изявление за " Ройтерс " той разяснява, че от началото на идната образователна година през септември във всички държавни учебни заведения ще има 33 часа годишно, съвсем един час на образователна седмица, отдадени на въпроси, свързани с климатичните промени.

Много обичайни предмети, като география, математика и физика, също ще бъдат изучавани от вероятността на устойчивото развиване, изясни министърът, който е някогашен учител по стопанска система в Университета на Претория.

" Цялото министерство се трансформира, с цел да станат устойчивостта и климатът център на просветителния модел ", добави Фиорамонти, като акцентира, че желае да направи италианската просветителна система първата, която слага околната среда и обществото в сърцето на всичко, изучавано в учебно заведение.

Фиорамонти, 42-годишен създател на няколко книги, в които твърди, че брутният вътрешен артикул не би трябвало да се употребява за съществена мярка на икономическия триумф на страните, бе цел на дясната съпротива, откогато стана министър в държавното управление а " Пет звезди " и лявоцентристката Демократическа партия преди два месеца.

Неговите оферти за нови налози за самолетните билети, пластмасата и храните, съдържащи захар, да се употребяват за събиране на средства за обучение, бяха атакувани от критици, съгласно които италианците и в този момент заплащат прекалено много налози.

Той провокира гнева на консерваторите, когато предложи разпятията да бъдат отстранени от италианските класни стаи, с цел да се сътвори по-включваща среда за нехристияните.

Въпреки рецензиите показаният в Народното събрание тази седмица бюджет на държавното управление за 2020 година включва налог пластмаса и нов налог за напитките със захар.

Проучвания демонстрират, че 70-80% от италианците поддържат облагането на захарта и полетите, съобщи министърът, добавяйки, че депутати от ръководещата коалиция са му споделили, че ще внесат ремонти в бюджета, с цел да се вкара предлагането му за увеличение на цените на самолетните билети, преди бюджетът да бъде утвърден до края на годината.

По думите му налози от този вид са метод хората да бъдат отказани от ползване, което вреди на околната среда или на обособените хора, като в това време основават запас за учебни заведения, обществени системи и понижаване на налога върху приходите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР