Следствените органи в германската провинция Райнланд-Пфалц разследват убийството на 20-годишен

...
Следствените органи в германската провинция Райнланд-Пфалц разследват убийството на 20-годишен
Коментари Харесай

Касиер в германска бензиностанция застрелян, след като поискал от убиеца да сложи маска

Следствените органи в немската провинция Райнланд-Пфалц проверяват убийството на 20-годишен касиер в бензиностанция, който бил убит поради това, че изискал от собствен клиент да си постави здравна маска, оповестява Дойче веле, като се базира на пресслужбата на полицията.

По предварителни данни вечерта на 19 септември в град Идар-Оберщайн 49-годишен жител на Германия, който до момента не бил попадал в полезрението на полицията, влязал в бензиностанцията да си купи бира. Касиерът отказал да го обслужи, като му напомнил за обвързваното с противоепидемичните правила обвързване за носене на маска на публични места.

По думите на основния прокурор на провинцията Кай Фурман, на който се базира организация ДПА, след това при разпита мъжът обяснил, че е съперник на коронавирусните ограничавания, че е бил психически угнетен от развиването на пандемията и " не виждал различен метод " за изрази своето неодобрение.

Заподозряният се върнал вкъщи, взел съхранявания в жилището ме револвер и се върнал в бензиностанцията. При влизането си носел здравна маска на лицето си, взел си бира, доближил се до касата и свалил маската. След като касиерът отново му направил забележка, мъжът го прострелял. Той целеустремено е стрелял в главата на жертвата, акцентира прокурор Фурман. След това се скрил, само че на идващото утро се появил, съпроводен от жена си, в полицейския сектор и признал за направеното.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР