, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред

...
, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред
Коментари Харесай

Неконтролируемата власт ражда това, с което се борим. Бербатов ...

", затова е изцяло обикновено и професионално аз, излизайки пред футболната общност, да разглася кандидатурата си президент на БФС. Да представим част от главните правила и цели, които сме заложили в нашата стратегия, главните стълбове в нея ", съобщи Бербатов.

 

" Искаме да се опитаме по този начин да бъде изработен този конгрес, че след това никой да не може да желае да го апелира. Призовавам всички други претенденти да покажат екипите си и стратегиите, с цел да може всички ние дружно да се обединим за провеждането на този предстоящ транспарантен конгрес ", добави Бербатов.

 

Като съществени акценти от своята стратегия, Бербатов акцентира на приоритезирането на българските футболисти, ограничението на чужденците отвън Европейски Съюз, по-високите телевизионни права, нов формат на шампионата и обособяване на професионалния футбол от БФС и прехвърлянето му към Професионалната лига, съобщи dsport.

 

" Това, към което се стремим са бистрота, професионализъм и партньорство. Ще търсим партньорство с страната и с хората, които желаят да работят за бъдещето на футбола “, сподели Бербатов.

 

" Трябва да има мандатност на президента . Това е едно от най-важните неща. Неконтролируемата власт ражда това, с което се борим сега. Мандатността е наложителна ", уточни той.

 

" Без президенти в Изпълкома на БФС. Трябва да се проучва админситративния потенциал на БФС. Ще има равномерен преход, в който да обучим фрагменти, които да бъдат в Професионалната лига, които да оказват помощ на клубовете да основат Изпълком и да основат артикул “, съобщи Бербатов.

 

" Президентите ще могат да моделират продукта и той да им носи доходи. Телевизионните права не би трябвало да отиват част от тях в БФС. Телевизионните правата би трябвало да бъдат доста по-високи. Клубовете получават напълно дребна част от тези финанси. За мен това е незаслужено ", съобщи още някогашният нападател.

 

" Повече български футболисти, което непрекъснато го приказваме. Това ще бъде едно от нещата, които персонално аз ще държа да се случи. Бонусна система за потребление на повече български футболисти . Да се опитаме по този начин, че този артикул, който тимовете ще развиват, да ги убедим, че това е бъдещето – развиването на повече наши футболисти. Контрол на чужденците отвън Европейски Съюз, които играят при нас. Извън Европейски Съюз - до трима футболисти да играят. Знаем какво би трябвало, с цел да си чужденец в друга страна. Те в действителност би трябвало да бъдат доста по-добри от нашите момчета. Ако даден клуб има предпочитание да употребява повече от трима футболисти отвън Европейски Съюз, ще има такса разкош и ще се заплаща избрана цифра за четвъртия състезател, за петия и за шестия, в случай че имаш опция да си го позволиш. Приходите в следствие, които се събират се разпределят по пера. Така ще се генерират повече доходи. Целта е повече български футболисти “, сподели още Бербатов.

 

" Част от аматьорските клубове се усещат подценени. Те би трябвало да получават доходи, с цел да могат да покриват разноските, които имат. Те би трябвало да могат да развиват този аматьорски футбол. Няколко слайда сме откроили за аматьорския футбол, тъй като той ни е доста значим. Повече млади футболисти би трябвало да играят в Трета лига, да стартират наложително. Целта е да засяваме повече семена, с цел да имаме по-късно по-добри плодове ", сподели Бербатов.

 

" Трябва да има категоризация на школите в България . Треньорите при децата са едно от най-важните звена, само че кой тренира и образова треньорите. Женски футбол, нещо което беше подценено толкоз доста години. Говорили сме с румънския ни сътрудник. Ще вземем образец. Наясно сме със стълбовете, които ще ни бъдат образец. Минифутболът – знам какъв брой е значимо в развиването на даден футболист, на децата ", разкри още той.

 

" Много е значимо да има съдействие с страната . Трябва да представим какво имаме намерение да вършим и какво те желаят. Когато търсим помощ от страната, тя би трябвало да ни отвори вратите и да каже, да, дано да работим дружно. Новопостроеният стадион на Ботев Пловдив виждате каква страст генерира. Това дава нов подтик и подтик за развиването на футбола ", сподели Бербатов.

 

" Ние гледаме от други страни. Държавите се развиват, строят и надграждат. Начините на финансиране ги има, би трябвало да има предпочитание. БФС би трябвало да движи целия развой ", съобщи Бербатов.

 

Той добави, че едно от главните пера ще бъде реновиране и създаване на надеждна инфраструктура.

 

Ще бъде обърнато внимание и на съдийството в България.

 

ФрогНюз

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР