Следовател от Окръжната прокуратура в Бургас получи обвинение за принуда

...
Следовател от Окръжната прокуратура в Бургас получи обвинение за принуда
Коментари Харесай

Обвиниха несебърски следовател, упражнил принуда спрямо полицаи

Следовател от Окръжната прокуратура в Бургас получи обвиняване за насила над полицейски чиновници. Освен работата си в Следствието Иван Христов взел участие и в стопанисването на заведение в Слънчев бряг, благосъстоятелност на брачната половинка му.

Повдигнаха обвиняване на следователя от Несебър Иван Христов

През юни предходната година заведението било посетено от немски екскурзиант, другар на диджея в бара. Между двамата зародил спор и при тръгването си екскурзиантът заплашил, че ще извика полиция. На метри пред бара обаче Христов настигнал германеца, напръскал го със спрей и с още няколко души му нанесли побой и му лишили персонални движимости.

Свидетели на побоя подали сигнал на тел. 112, на който се отзовали двама служители на реда. На място обаче ги чакал Христов, който те познавали като авторитетен следовател, и се намесил директно в работата им, а след това настоял да не се отразява наличието му на местопроизшествието.

Следователят Иван Христов: Живея непретенциозно, съвсем в казармени условия

Полицаите го послушали, само че след това уведомили своите директни ръководители и по случая било формирано следствие.

Христов е упрекнат за това, че за да уреди личните си ползи е злоупотребил с властта си и е оказал напън над полицейски чиновници. Предвидената присъда по тези две обвинявания е отнемане от независимост от 2 до 8 години. На Христов е наложена мярка за неотклонение „ подписка ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР