Следим всички медии, както сме го правили и досега. Ще

...
Следим всички медии, както сме го правили и досега. Ще
Коментари Харесай

Шефката на СЕМ: Заваляха нападки към мен заради санкцията на предаването Ергенът

Следим всички медии, както сме го правили и до момента. Ще го вършим и отсега нататък и то по изпитаната методология, по всички стандарти, по които работят и сътрудниците от Европейски Съюз. Това съобщи ръководителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова в предаването " Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите ѝ би трябвало да се преодолее моделът, по който се е работело от години. Кадровите смени, които направихме демонстрират устрема ни. Излъчването на съвещанията ни онлайн демонстрира задачата ни за това дейностите ни да са открити и транспарантни, изясни тя.

" Настоявам да ни наблюдавате внимателно, да коментирате и да ни давате рекомендации. Когато обществената реалност е токсична, е доста належащо да имаме разговор. Зрителите разчитат на нас по разрешаване на ред проблеми “, акцентира Момчилова.

" Законът за радио и телевизия е стар. Има неща, които липсват в закона. Регулаторът може да бъде по-действен, от време на време обаче е добре да бъдем и ограничавани, когато се касае за политически партии. Бихме били по-улеснени, в случай че се одобряват промени в закона. За да опазим психологичното здраве е доста значимо да имаме текстове, на които да се позоваваме в работата си “, на мнение е ръководителят на Съвет за електронни медии.

Момчилова разяснява и евентуалната глоба към риалити формат, предаван по една от огромните малките екрани у нас, заради съдържанието му, което е неподходящо за детската публика:

" Медиите ни са в дълг към обществено уязвимите хора. Нужна ни е телевизия, пред която родителите умерено да оставят децата си без контрол. Децата би трябвало да бъдат защитени, да им демонстрираме различен модел на държание. На първо място сме по детски самоубийства, заболеваемост, минимум спортуващи и така нататък “, сподели още тя и добави, че е получила упреци, които ще осмисли.

" Буквално преди часове заваляха някак нападки, може би основателни, ще има време да го осмисля към мен, за непопулярните решения, които ще вземем във връзка на един формат в една комерсиална телевизия. Аз считам, че децата би трябвало да бъдат предпазвани, на тях би трябвало да им бъде задаван различен поведенчески модел. Трябва спрямо целия този конформизъм и комерсиализъм, който ни залива, да демонстрираме и другото ", заяви още Соня Момчилова.

Припомняме, че през вчерашния ден по време на съвещание на Съвет за електронни медии бе оповестено, че обмислят глоба за предаването " Ергенът ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР