След засаждането на доматения разсад, където и да е (т.е.

...
След засаждането на доматения разсад, където и да е (т.е.
Коментари Харесай

Народно подхранване, с което доматите ще дадат добра реколта

След засаждането на доматения разсад, където и да е (т.е. в оранжерия или на открито), за бърз напредък и добра годишна продукция, би трябвало нещо в допълнение. Има доста благоприятни условия за поддържане – от потреблението на супермодерни торове до разнообразни национални предписания. Струва си да се каже, че много постоянно националните предписания за наторяване са не по-лоши от доста “напредналите ” торове и дават доста впечатляващи резултати. Така да вземем за пример, доматите могат да се подхранят с квас (днес ще четем за този метод), борна киселина и йод. Съществуват, несъмнено, и други благоприятни условия за поддържане на тези известни зеленчуци.

Пригответе елементарна и ефикасна инфузия за поддържане на доматения разсад

Какви са изгодите от естественото поддържане? На първо място, натуралността му, т.е. съвсем постоянно се употребяват извънредно органични съединения, което изключва попадането на “химия ” в доматите. Тези зеленчуци са доста по-вкусни и е допустимо да ви ги похвалят (в положителния смисъл на думата) посетителите или съседите на лятната ви градина. Наистина ще бъдете удовлетворени, в случай че можете да получите добра годишна продукция от домати. Това е мястото, където нашата рецепта за “магически балсам ” за бърз напредък на доматите ще ви помогне.

Как да го приготвите?

Няма нищо мъчно в приготвянето на този течен тор, просто би трябвало първо да подготвите всички съставни елементи. На първо място, варел (със съгласуемост 200-300 литра), който е цялостен с 1/3 коприва. След това прибавете кофа с билката лопен, 2 лопати пепел, излейте 3 литра суроватка и поставете още 2 кг квас. След 2 седмици на накисване, нашият тор е подготвен. Сега можете да полеете доматите.

Как да поливате?

Разбира се, в чистата си форма този тор не може да се употребява, защото просто бихте умъртвили разсада. Трябва да го разредите. Пропорцията тук е доста лесна – 1:10, т.е. в случай че започнете със общоприета кофа с вода от 10 литра, тогава ще би трябвало да добавите един литър от торта.

Вижте още: Този метод на пране е прочут на малко на брой, изключително на тези с алергия

Що се отнася до напояването, продуктът се излива единствено под корена един път на 7-10 дни. Дори това рядко поливане дава отличен резултат. Доматите стартират бързо да порастват и образуват първите завързи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР