След взрива в жилищен блок във варненския квартал "Владиславово" двама

...
След взрива в жилищен блок във варненския квартал "Владиславово" двама
Коментари Харесай

Къде е жената на издирвания Веселин от взривения апартамент във Варна

След гърмежа в жилищен блок във варненския квартал "Владиславово " двама души починаха, а 18 други пострадаха. Седем души бяха настаненни за лекуване в болница, а измежду потърпевшите са и три деца - на 7, 10 и 11 години. 36 фамилии останаха краткотрайно без дом.

В първия ден единствено едно четиричленно домакинство е потърсило помощ за настаняване в общинско жилище и е било настанено незабавно. На втория ден след гърмежа още три двучленни фамилии и едно тричленно са се обърнали към общината за поддръжка.

"Настанените фамилии ще останат в общинските жилища колкото е належащо ", съобщи шефът на Дирекция "Социални действия " в община Варна Таня Василева. Тя напомни, че в обществените услуги на общината има психолози, които могат да окажат подпомагане и поддръжка на фамилиите.

Кметът на регион "Владиславово " Николай Костадинов увери, че всички се стараят хората да имат опция да се върнат по домовете си в оптимално къси периоди.

"Не единствено през вчерашния ден, а и оня ден имаше огледи на постройката. На първо четене нещата наподобяват естествени, само че комисията би трябвало да излезе със умозаключение. Важно е да се откри първо електроподаването и водоподаването, с цел да сме сигурни, че откакто постройката е устойчива, хората могат да се върнат по домовете си ", изясни Костадинов, представен от Bulgaria ON AIR.

Издирвания 66-годишен някогашен служител на реда Веселин Димитров като че ли като вик за помощ изпраща писмо до варненското издание Varna24.bg, в което споделя за живота и драмата с жена си - Антоанета. Последващите дейности на мъжа водят до едно умозаключение – възмездие от ревнивост.

Издирваният Веселин в писмо: Стоя и виждам в нищото. Убит съм!

"Антоанета е извънредно уплашена след този случай на фона на 20 години домашно принуждение. След като ни открива, Антоанета подава молба за отбрана от съда. Впоследствие е настанена на несъмнено и предпазено място, последва издаване на заповед за незабавна отбрана и седмица по-късно се случва този случай ", описа Анa Николова от фондация "SOS-семейства в риска ".

Тя бе безапелационна, че този случай е явен образец за това, че домашното принуждение по никакъв метод и по никакъв мотив не трябва да се омаломажава.

Иван Иванов и фамилията му са се събудили от гърмежа обградени от пламъци. Съпругата и детето му са в болница. Радва се, че е намерил кучето си измежду руините на жилището, където то е прекарало два дни без храна и вода.

"Искам да благодаря на екипите от "Бърза помощ " и на пожарникарите, които ни измъкнаха от пъкъла, в който бяхме. Няма да се върна повече тук, след тази контузия, която преживяхме аз и фамилията ми. Живея трети живот към този момент. Засега желая единствено фамилията ми да се върне при мен от болничното заведение, пък другото ще го мислим ", показа Иван.

В болница ще остане за лекуване единствено една 80-годишна жена. Всички останали следва да бъдат изписани още през днешния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР