След всяко едно таков бедствие има рискове от зараза. Съответните

...
След всяко едно таков бедствие има рискове от зараза. Съответните
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Ще работя за запазване на ставката от 9% за ресторантите, има замърсяване на водата на мястото на бедствието

След всяко едно таков злополучие има опасности от болест. Съответните служби да си свършат работата. Да се възвърне инфраструктурата. Без нея няма туризъм. Трябва да се адресира системата за сигнализиране при злополучие. Това разяснява в предаването “Събуди се ” по Нова тв, министъра на туризма Зарица Динкова.

“Електронната система за сигнализация демонстрира, че са наранени 4000 души от бедствието. Очаквахме удължение на сезона до октомври. Последствията от бедствията са съществени, предвидини са 30 000 0000 от фонда за подкрепяне при бедствия и повреди ”, посочи Динкова.

Тя разяснява и харченето на парите за маркетинг и реклама на бизнеса.

“Програма адресира казуса по какъв начин се изразходват парите за маркетинг и реклама на българския бизнес. Една клика гледаше на тези пари като на джобни ”.

Тя посочи, че рекламата на този стадий на българския туризъм е значима.

“Ние не предлагаме единствено плаж и слънце. Има задоволително места за настаняване и пренасочване. Можем да предложим планински туризъм и културен подобен. Не съм съгласна, че рекламата на този стадий не е значима ”.

 Снимка: БГНЕС/EPA/STR

Динкова уточни, че е значимо да има система за ранно сигнализирани при бедствия.

“Ранното сигнализиране е един детайл. Представянето на страната в по-добра светлина е различен детайл ”, добави тя.

Динкова уточни, че там където е било бедствието водата е нечиста.

“В зоната на бедствието има замърсяване на водата. По цялото Черноморие водата беше доста по-чиста от предните години, без значение от случая с Каховка ”.

Динкова означи, че би трябвало да се поставят грижи за инфраструктурата на страната.

“Определени служби занапред би трябвало да проверяват вярното експлоатиране на тръбите. Аз ще направя всичко по опциите си да следим инфраструктурните планове да се извършват по-качествено и по-сигурно. Не можем да представяме страната в добра светлина, в случай че не се грижим за инфраструктурата й ”.

Министърът на туризма посочи, че локалните управляващи носят отговорност за пренаселеността по Черноморието.

“Позициониране на къмпинги и каравани. За пренаселеността са виновни локалните управляващи. Те ще се включат в маркетинга на българския туризъм. Ще могат да работят непосредствено с бизнеса, който притегля входящ туризъм в България ”, съобщи тя.

Относно това каква е застрахователната стойност на вредите от наводнението в Царево, тя уточни:

“Не мога да кажа общата стойност на обезпечаване, към момента се правят оценка вредите. Държават ще помогне за възобновяване на инфраструктурата ”.

“Трябва да работим за предварителна защита на рецесиите. Представянето на продажбите и продукта е едно то най-важните неща. Трябва да сме реалисти и да работим интензивно и целеустремено ”, уточни още Динкова.

Относно загубата на пазари в туризма, тя съобщи:

“Не бих споделила, че сме изгубили пазари. По-скоро пренасочване. Немските туристи са се пренасочили към вътрешността. Ние отворихме опциите за привличане и на немски туристи. Благодаря за поддръжката на сътрудниците от Министерски съвет ”.

Динкова изрично съобщи: “Ще работя за опазване на ставката на 9% за заведенията за хранене ”.

За случая с костенурките министърът разяснява: “Една от костенурките беше затисната от тръба. И аз ги подвигнах да не бъдат смазани ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР