Освобождават от длъжност Живко Коцев! Министерският съвет прие решение, с

...
Освобождават от длъжност Живко Коцев! Министерският съвет прие решение, с
Коментари Харесай

Извънредно: Освобождават от длъжност Живко Коцев!

Освобождават от служба Живко Коцев! Министерският съвет одобри решение, с което предлага на президента да издаде декрет за преустановяване пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и за освобождението му от служба. Правителственото решение е признато неприсъствено.

Понастоящем Живко Коцев е в болница, където се лекува. Не е ясно тъкмо какво е положението му. Както SafeNews заяви, той имал здравословни проблеми, заради което е излязъл в болничен.

Ако не се бе „ разболял “, Коцев трябваше да получи призовка с която да му бъде обявено, че би трябвало да се яви в прокуратурата

Там щяха да му предявят обвинявания по следствието за корупция в митниците. По него Коцев е дал показания, че е общувал с подведените под наказателна отговорност Марин и Стефан Димитрови.

Появиха се и спомагателни доказателства по проблема – нови снимки на пудел, който се намира рисково близо освен до Коцев, само че и до купища пачки и Бойко Рашков.

Коцев даже признал пред управляващите, че той и престъпиците си гостували и си разменяли дарове.

Версията му обаче е, че се е опитвал да вземе информация от тях, защото знаел, че се занимават с контрабанда

Очаква се Коцев да бъде упрекнат, когато е в по-добро здравословно положение.

На 4 април Коцев разгласи, че напуща поста по лично предпочитание. Тогава той стимулира решението си с това, че е решил да продължи реализацията си отвън редиците на Министерство на вътрешните работи.

Ден по-късно основният секретар на МВР разгласи, че отдръпва подадената си оставка. Според думите му тя била предизвикана и подадена под голям психически и честен напън. По думите му към този момент не става въпрос единствено за него като експерт или персона, а става въпрос за цялата страна и жителите.

Живко Коцев пое поста през септември 2023 година на мястото на Петър Тодоров, напомня още SafeNews.

До назначението му се стигна след седмици на напрежение сред президента Румен Радев и държавното управление на акад. Николай Денков.

През лятото на 2023 година след убийството на Алексия Петров вътрешният министър Калин Стоянов изиска отстраняването на Петър Тодоров и съобщи, че повече му няма доверие. Първоначално президентът Румен Радев отхвърли да го освободи, а след това Петър Тодоров самичък подаде оставка.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР