След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура –

...
След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Осъдиха полицейски служител, поискал и взел подкуп

След импортиран в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Варна 46-годишният някогашен полицейски чиновник Ж.М. беше приет за отговорен и наказан с „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, изтърпяването на които се отсрочва с 5 години изпитателен период, и санкция в размер на 2000 лв..

Съдът го лиши и от опцията да заема служба в структурата на Министерство на вътрешните работи за период от 3 години. Той бил притеглен към наказателно отговорност и предаден на съд за това, че в качеството му на длъжностно лице (полицейски служител) изискал и приел подарък, който не му се следва, с цел да не извърши дейности по работа – закононарушение по член 302, ал.1, т.1 по отношение на чл.301, ал.1 от Наказателен кодекс.

На 21 август 2019 година обвиненият изпълнявал наряд като автопатрул, чиято задача била да реализира надзор на придвижването по пътищата. Въпреки че имал избран маршрут и избрани разнообразни точки за надзор в друг интервал от време на наряда, екипът на Ж.М. заел място до пътя Варна – Аксаково в прорез с избрания за деня график. Там полицейските чиновници почнали да правят инспекции на МПС. Около обяд бил спрян товарен автомобил. Подсъдимият пренебрегнал и задължението си да известява за всяко едно спряно за инспекция МПС и въпросният товарен автомобил даже не бил вписан в нарядния дневник на екипа.

Било открито, че лидерът на МПС е позволил нарушаване, обвързвано с неизправна задна светлина на управлявания от него автомобил, имал и два невръчени електронни фиша. За да не извърши отговорностите си за сформиране на акт с оглед осъществяване на административно-наказателна отговорност по отношение на нарушителя, полицейският чиновник изискал сумата от 50 лв.. Подал му застрахователната лавица „ Гражданска отговорност “ без останалите документи и указал банкнотите да бъдат сложени в сгънатия документ. Потърпевшият лидер извършил напътствията на служителя на реда, сложил поисканата сума в документите и му я предал, след което си взел полицата празна.

Възмутен от дейностите на длъжностното лице, сателит на лидера снимал всичко с камерата на телефона си. Сигнал за стореното бил подаден малко след случилото се в ОД на МВР-Варна.

Присъдата предстои на митинг или обжалване пред Апелативен съд-Варна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР