След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура - Севлиево 28-годишна

...
След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура - Севлиево 28-годишна
Коментари Харесай

Срам! Това ли е правосъдие? Смешна присъда за майка, била и унизила учителка пред цял клас!

След импортиран обвинителен акт от Районна прокуратура - Севлиево 28-годишна жена, нанесла побой на учителка, е наказана на 10 месеца отнемане от независимост, което на съображение чл.66 от Наказателен кодекс е отсрочено с изпитателен период от три години. Съдът е почел и предявения цивилен иск в размер на 2000 лв.. Румена М. е приета за отговорна за това, че на 06.01.2016 година, към 10.05 часа в Севлиево в класна стая на 2 "а " клас и в кулоар на СОУ " Васил Левски " посредством удари и драскане с ръце в региона на главата и лицето предизвикала лека телесна щета на Емилия К. - старши преподавател, при и във връзка осъществяване на службата и функционалностите й - закононарушение по член 131 алинея 2, вр. член 130 алинея 1 от Наказателен кодекс.
Пострадалата е начален преподавател и класен началник, като преподавала и британски език. На 06.01.2016 година преди началото на третия образователен час учителката влезнала в 2 а клас, където се срещнала с класния началник на този клас. В този миг една от ученичките - щерка на обвинената, помолила да бъде освободена, с цел да отиде до дома си да се преобуе, тъй като си била измокрила краката. Двете учителки решили, че не е належащо, тъй като детето към този момент се било преобуло с екипа си за физическо образование, а и нямало възрастен негов родственик, който да го придружи до дома му. 

По време на образователния час ученичката се пробвала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Учителката решила, че употребявайки в час мобилния си телефон, ученичката пречи на провеждането на образователните занимания и взела телефона, само че телефонът траял да звъни. Учителката дала отговор на едно от позвъняванията, като открила, че беседва с майката на детето - обвинената Румена М. и я уведомила, че сега се организира образователен час, като по едно и също време с това я помолила да престане да звъни, тъй като пречи на работата. 

Няколко минути по-късно обвинената отворила вратата на класната стая и извикала щерка си да излезе на открито. Учителката помолила обвинената да напусне класната стая, само че тя почнала да се държи нападателно, да наскърбява преподавателката и по едно и също време с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да удря с пестник в лицето. Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд - Габрово.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР