След във вчерашния и днешния ден, обвиняемият за 19 престъпления

...
След във вчерашния и днешния ден, обвиняемият за 19 престъпления
Коментари Харесай

Божков със заплаха за живота, назначиха му охрана

След във вчерашния и днешния ден, обвиненият за 19 закононарушения някогашен хазартен необут Васил Божков е дал всяка допустима информация на проверяващите прокурори . Това стана ясно от думите на юриста му Георги Гатев след извършения разпит пред държавното обвиняване в постройката на някогашния спецсъд на улица " Черковна ".

Божков бе свикан като очевидец по на някогашния министър председател Бойко Борисов посредством тогавашният му финансов министър Владислав Горанов и пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова.

И още - поради заплаха за сигурността му на Божков е назначена лична отбрана от страната след искане на отбраната.
 И
И " Нове Холдинг " отхвърля Божков да е екстрадиран от ОАЕ

Лъжите на прокуратурата били очевиден напън върху съда

" Ако има след това някакви процесуално-следствени дейности, може още веднъж да бъде извикан, само че разпитът завърши. (...) Не, какво ново да разкрие, той просто удостоверява това, което е споделил първоначално ", отговори на въпрос на News.bg юристът на Божков, като още веднъж отхвърли да даде детайлности по отношение на разпита, защото е по производството. 

Макар и неизречено в прав текст, от думите на Гатев се разбра, че отбраната е подготвена да даде нови доказателства пред проверяващите. " Това, какво ще предоставим, ще го преценим в избрания миг. (...) Разбира се, без доказателства няма да стане, разбирате - дума против дума няма да го бъде. Има материали, има доказателства, къде директни, къде косвени... ".
 Прокуратурата схванала едвам през вчерашния ден, че Божков е екстрадиран?
Прокуратурата схванала едвам през вчерашния ден, че Божков е екстрадиран?

Документите от ОАЕ са с дата 23 август, а кореспонденцията с Министерство на вътрешните работи от 28 август

" (След разпита) има предписание да му се обезпечи отбрана. Защото има заплаха, както виждате вие, медиите, наляво-надясно, че има заплаха за него и неговите близки. Има такива данни и по тази причина се взимат тези ограничения ", посочи юрист Гатев на наш въпрос, само че не влезе в конкретика от кого произлизат въпросните закани.

Охрана от страната ще бъде предоставена и на фамилията на подсъдимия предприемач. Освен това - опасността не била обвързвана с делото за възможен рушвет, даден от Божков на Борисов, а " по принцип ".

" Не мога да ви кажа, нямам информация (каква е заплахата). Но като всеки естествен човек има опасения, виждате в какъв свят живеем, кой може да е сигурен ", попита реторично бранителят.
 Организиран панаир против Васил Божков или уречен мач?
Организиран панаир против Васил Божков или уречен мач?

Подозрения за политически проекти и въздействие на Русия или дълбоката държава

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР