След успешния старт с мюзикъла Ани“, оnline проектът на Театрално-музикален

...
След успешния старт с мюзикъла Ани“, оnline проектът на Театрално-музикален
Коментари Харесай

Гледаме онлайн театралното фентъзи Сън“ на Варненския драматичен театър

 След сполучливия старт с мюзикъла " Ани “, оnline планът на Театрално-музикален продуцентски център Варна " За младия фен “ излиза на 26 април 2020, в 16.00 часа, с второто си предложение – театралното фентъзи " Сън “. Пиесата на Магда Борисова, спечелила националния конкурс на Варненския трагичен спектакъл за детска драматургия, оживява на сцената в постановката на Стоян Радев Ге. К., със сценографията и костюмите на Даниела Николчова през 2017 година.

Оттогава до момента сънят на момчето Тони, което търси Големия магьосник, с вярата, че той ще сбъдне фантазиите му, не стопира да увлича в своите магии публиката. И е мъчно е да се реши кой се забавлява повече - децата, родителите, които не са не запомнили, че са били деца или актьорите. Действащите лица и реализатори: Тони - Георги Няголов, Сладкаря - Валери Вълчев, Банкерката – Цветина Петрова, Кучето Ралф – Николай Кенаров, Феята на зъбчето – Биляна Стоева, Феята на блестящите хрумвания – Теодора Михайлова, Феята на сдобряването – Даниела Викторова, Феята на радостните игри – Веселина Михалкова, Д-р Сън – Николай Божков, Библио – Гергана Арнаудова, Текаря – Милена Кънева, Големият магьосник – Константин Соколов, Майката – Юлияна Чернева. Те основават приказния свят на " Сън “, в който действителното и имагинерното съжителстват равностойно, с цел да може Тони да преодолее изпречилите се трудности, да вземе точните решения и да стигне до значимите поучения в края на това извънредно странствуване.

" Онова, което ние дадем на децата като дребни, това ще чакаме да получим от тях, когато пораснат. Ако " заквасим “ в тях съществено отношение към изкуството, те няма да посегнат по-късно към чалгата във всичките й форми “, уверен е режисьорът Стоян Радев Ге. К. " Стремя се посланието, което доближава до децата посредством мен, да е тъкмо, откровено и неподправено, не желая да ги подведа по никакъв метод “, споделя Феята на зъбчето Биляна Стоева. " За деца се играе искрено, не трябва да се подценяват като фенове, не би трябвало да се играе детско “, предизвестява Феята на сдобряването Даниела Викторова. " Детската аудитория е чиста и непресторена и ние носим отговорността да я възпитаме с представления, които са стойностни и в същото време занимателни “, акцентира авторката Магда Борисова. И добавя: " Най-хубаво е, когато видя детските усмивки най-после, един салон, цялостен с усмивки и блеснали детски очи! “ 

След всеки " Сън “, без значение дали във Варна или в различен град, феновете по предписание се качват на сцената, с цел да се снимат с екипа и да отнесат вкъщи още малко от магията на представлението. " Сън “ бързо закупи навика да печели почитатели, които въодушевено му посвещават стихове и рисунки, даже цели изложения. Нищо чудно, че заложените вълшебни съставки в " Сън “ му осигуриха и Наградата на Международния фестивал на спектакли за деца " Вълшебната завеса " - Търговище 2018.

Съхранете духа и здравето си, останете вкъщи и споделете с нас любовта към изкуството

26 април 2020, 16.00 ч.

Следете YouTube канала на ТМПЦ (DRAMA&OPERA VARNA) на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=bbeO_dNobE0, фб профила Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров "  и фб събитието Споделени представления.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР