След успеха на първата изложбата на Велиана Симеонова, скоро ще

...
След успеха на първата изложбата на Велиана Симеонова, скоро ще
Коментари Харесай

Приказни герои оживяват в София в Деня на детето

След триумфа на първата изложбата на Велиана Симеонова, скоро ще бъде реалност и " Приказни герои от близо и надалеч " - продължението ". В плана на надарената дама още веднъж ще оживеят едни от най-интересните, многолики и будещи детските мечти облици от български и международни произведения.
На един общ фон, подредени в своя лична среда, ще изгреят Ян Бибиян и дяволчето Фют, Палечка, Питър Пан, Василиса Прекрасна, Малкият принц, Малката кибритопродавачка, Снежната кралица и, несъмнено, няколко принцеси. Това са единствено част от нежните миниатюри, които ще бъдат показани на 1 юни от 18 ч. в изложба " Лампион " на ул. " Кракра " 2А в София. Първоначално изложбата е планувана за 2020 година, само че поради пандемията е отсрочена, с цел да откри своето най-подходящо време на реализация.
Всички фигури в експозицията още веднъж са направени от папие маше. Авторката избира да работи с хартия, тъй като материалът е същинско предизвикателство и не се поддава елементарно на моделиране, капризен е и се трансформира с времето, само че пък резултатите са вдъхновяващи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР