След унищожителната градушка на Гергьовден комисия оценява щетите, а стопаните

...
След унищожителната градушка на Гергьовден комисия оценява щетите, а стопаните
Коментари Харесай

До края на месец май: Разкриват два нови полигона за борба с градушките

След унищожителната градушка на Гергьовден комисия прави оценка вредите, а стопаните ще бъдат обезщетени от страната. Най-големи са провалите в плевенското село Българене, както и в обитаеми места в Силистренско. Оказва се, че едвам към 1/3 от обработваемите аграрни площи са предпазени от бедствието. Защо това е по този начин и ще бъдат ли построени нови площадки - вижте повече от директното включване на Паулина Найденова, която беседва с инж. Ваньо Славеев – изп. шеф на ИА " Борба с градушките ".

ИА " Борба с градушките " разполага с 13 000 ракети за битка с градоносните облаци, изясни инж. Ваньо Славеев.

По думите му, най-късно до края на месец май ще бъдат открити два нови полигона - команден пункт в Тъжа с 23 площадки и команден пункт в Хасково с 27 площадки.

В другите полигони за доуплътняване ще бъдат разкрити още 13 ракетни площадки, добави инж. Славеев.

Относно работата по новия закон за отбрана от градушки посредством самолетен прийом, той съобщи, че по този метод ще се покриват 90% от територията на страната.
 Обещаха компенсации след вредите от градушките в Северна България Обещаха компенсации след вредите от градушките в Северна България
Силна градушка с размера на орех падна и в Силистренско нощес. Хиляди декари с овощни насаждения и лозя са изцяло унищожени. Ощетените земеделци,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР