След удивителния успех на необикновения трилър „Прокълнатата картина” търсете най-новата

...
След удивителния успех на необикновения трилър „Прокълнатата картина” търсете най-новата
Коментари Харесай

Заплетени мистерии в Дяволският кръг - slava.bg

След удивителния триумф на невероятния трилър „ Прокълнатата картина” търсете най-новата книга на създателя Нийл Олсън – „ Дяволският кръг”. Четивото още веднъж се тиражира с логото на влиятелното издателство „ Милениум”, от което дават обещание, че премиерният разказ ще грабне сърцата на всички фенове на заплетените мистерии и непредвидените обрати.

В центъра на творбата е Уил Конър – учител по легенди и фолклор в Бостънския университет. Когато той се връща в родния си град, с цел да се грижи за потърпевшата си майка, Уил открива, че легендите, за които приказва в лекциите си не са просто част от литературата и вярванията на другите нации и че кошмарите от предишното не са единственото, което го преследва. Като дете доцентът е станал несъзнателен очевидец по какъв начин един от членовете на локалния спиритически кръг издъхва в пъклен страдания и цялостен живот се изтезава от въпроси за злополучната нощ.

А като възрастен той още веднъж би трябвало да срещне страховете си и да се изправи против недружелюбието на локалните, които имат вяра, че Конър в действителност е обладан от зла мощ, виновна за необяснимите нещастни случаи, сполетели всеки от членовете на кръга през онази вечер.

Демон отмъстител или някоя по-висша мощ стои в основата им? Ще успее ли Уил да откри рационално пояснение на трупащите се мистерии, или ще остане под въздействието на античното проклинание, което тегне над всички поданици на Кейп Ан?

Времето му изтича, а границата сред света на живите и този на отвъдното става все по-тънка… Необикновеното заглавие идва на български език с изящния превод на Теодора Давидова и завладяваща корица от одобрения художник Живко Петров.

Световната рецензия единомислещо дефинира „ Дяволският кръг” като брилянтен трилър, който предлага освен наложителното за жанра напрежение, само че и голям брой интелектуални провокации, непредвидени обрати и изключителни прозрения за тънката граница сред положителното и злото в човешката природа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР