След удара между пилота на Ферари Кими Райконен и звездата

...
След удара между пилота на Ферари Кими Райконен и звездата
Коментари Харесай

Джеймс Алисън вбеси шефа на Ферари след удара между Кими и Люис

След удара сред водача на Ферари Кими Райконен и звездата на Мерцедес Люис Хамилтън по време на надпреварата за Гран При на Англия двата тима започнаха словесна престрелка по отношение на дали Ледения работи съзнателно. " Сребърните стрели " упрекнаха Скудерия в подла тактика, а като доказателство акцентираха и удара преди две седмици сред Фетел и Ботас във Франция.

Обвинения към " Черните кончета " насочи и някогашният механически шеф на Скудерия и сегашен на Мерцедес Джеймс Алисън. Той разяснява, че след тези два случая може да има две версии – или водачите на Ферари са неумели, или това е резултат от преднамерени дейности.
Ferrari boss Maurizio Arrivabene has reacted angrily to suggestions of foul play in recent races.

It's the #F1 gossip https://t.co/nrzYBPFWoz #bbcf1 pic.twitter.com/NXdRFWcn4r
— BBC Sport (@BBCSport) July 9, 2018
Фетел разказа обвиняванията като глупави, защото сходни неща се случват при толкоз напрегнати обстановки, само че шефът на Ферари Маурицио Аривабене остана надалеч по-засегнат.

" Кой не е способен? Кими? Кой е Джеймс, с цел да съди какво вършат водачите в колата? Ако той в действителност е споделил това, би трябвало да се засрами ", безапелационен бе Аривабене пред Sky Italia. " Алисън работеше в Маранело в продължение на доста години, само че в този момент сме в Англия, където би трябвало да го научим да бъде благородник. Бих приел сходни обвинявания от някой като Жак Вилньов да вземем за пример, тъй като той в действителност е водач и знае какво е да си водач във Формула 1 ".

От Ред Бул пък усещат, че напрежението сред Ферари и Мерцедес нараства доста и доближава " точка на шупване ".

Все отново, с цел да потушат абсурда Кими Райконен сервира извиненията си на Люис, който не съумя да запише пета поредна победа на " Силвърстоун ", а по-късно Хамилтън одобри думите му и разказа случилото се като спортен случай и нищо повече.

We appreciate @LewisHamilton’s comments today following #Kimi7’s apologies after the #BritishGP, notably when Lewis described the episode at the start as a ‘racing incident’. pic.twitter.com/b1rEKCnrWY
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) July 9, 2018 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР