След тримесечна пауза сезонът в руската Премиер лига се поднови,

...
След тримесечна пауза сезонът в руската Премиер лига се поднови,
Коментари Харесай

Руското първенство се поднови с шокиращ обрат и разместване на дъното

След тримесечна пауза сезонът в съветската Премиер лига се възобнови, а в първия мач от 23-ия кръг Ахмат съкруши с 4:2 като посетител Криля Советов. Отборът на Игор Шалимов вкара всичките си голове в границите на 14 минути след почивката и се измъкна от последното място в класирането, където остана Криля Советов.

Двубоят на " Самара Арена " започва с напън на домакините, които стигнаха до гол още в 6-ата минута. Автор на попадението бе централният бранител Тарас Бурлак. Голяма заслуга имаше и Никита Чернов, който отклони топката с глава към далечната греда и за Бурлак не беше проблем да я насочи в мрежата.
Футболистите на Ахмат не се смутиха от неприятното начало и доникъде на полувремето реализираха няколко забавни офанзиви, само че удари Исмаел и Бернард Бериша не затрудниха Евгений Фролов, а Одисе Роши от дребен ъгъл шутира в навън.

В 21-ата минута дуелът беше спрян за малко, с цел да могат футболистите и почитателите дружно да приветстват лекарите, които са на първа линия в борбата с ковид. Малко по-късно Олег Иванов нанесе мощен удар от далечна отдалеченост, само че не уцели вратата. Ахмат беше по-активният тим до края на първата част, само че отбраната на Криля Советов действаше устойчиво.
Случилото се през второто полувреме не предстои на разумно пояснение. Играчите на Криля Советов позволиха поредност от детиснки неточности и получиха 4 гола за 14 минути. Началото на обрата сложи Владимир Илин с добавка от близко, откакто преди този момент Денис Глушаков нацели гредата. В 61-ата минута самият Глушаков се оказа непокрит във вратарското поле и изведе Ахмат напред.

Домакините напълно рухнаха и небрежно инкасираха още две попадения. В 66-ата минута Илин задържа топката сред няколко бранители, обърна се и стреля, а рикошет в крайници на Бурлак направи вратаря Фролов беззащитен. Малко по-късно Бериша се възползва от пас на Роши и на празна врата вкара четвърти гол за Ахмат. Секунди преди приключването на постоянното време Максим Глушенков с глава оформи крайното 2:4.

Това е най-тежката загуба на Криля Советов през сезона и в това време най-убедителната победа на Ахмат. Чеченският отбор нито един път не беше вкарвал повече от два гола в един мач.

В идващия кръг Ахмат ще е хазаин на Сочи, а Криля Советов ще има тежко посещение на съвсем сигурния първенец Зенит.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 23 кръг, петък 19 юни  Криля Советов 2:4краен резулат  Ахмат
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР