След три операции и близо месец в реанимацията на Пирогов“

...
След три операции и близо месец в реанимацията на Пирогов“
Коментари Харесай

След съмнения за лекарска грешка: Тежко остава състоянието на 38-годишната Ирен Павлова


След три интервенции и близо месец в реанимацията на „ Пирогов “ 38-годишната Ирена Павлова остава в тежко положение. Заради подозренията за неточност околните ѝ търсят второ мнение.

„ Във всяка една болница, към която аз открих контакт да се свържа с най-хубавите в тази област, отговорът е – „ заради тежкия случай на пациентката от болница „ Пирогов “ по вътрешен ред би трябвало да изискат второ мнение или от Министерството на здравеопазването “, изясни Теодора Колева, сестра на Ирена Павлова.

Теодора Колева, сестра на Ирена Павлова
Снимка: Редакторски екип


От Военномедицинската академия, към която околните също са се обърнали, желаят „ Пирогов “ публично да изиска техен специалист, с цел да спомагат. До момента това не се е случило.

Според юрист Мария Петрова в обстановки на неотложност обвързване на болничното заведение е да повика републикански съветник.

Мария Петрова, юрист по здравно право
Снимка: Редакторски екип


„ В противоположен случай рискуваме поради егото на избрани хора, поради нежеланието да се показват част от пропуските в едно лекуване да загубим живота и здравето на един човек. Не е вярно в сходна обстановка околните на пациента да се слагат в крайности и да вървят да обикалят по частни лечебни заведения “, изясни юристът по здравно право.

От „ Пирогов “ настояват, че е обещано позволение околните да намерят специалист.

Позиция на болница Пирогов
Снимка: Редакторски екип


От Министерството на здравеопазването допълниха, че комисия от хирурзи е изготвила епикриза, която е предоставена на околните.

„ Ние ѝ споделяме, че сме до нея, че тя би трябвало да има сили, че Господ я държи за ръката и ще ѝ помогне. Казваме ѝ, че децата ги гледаме по най-хубавия метод и никой няма да я остави. Всичко ще създадем за нея “, добави Теодора, сестра на Ирена Павлова.

Ирена има две деца - на 1 и на 12 години. Проверката на медицинския контрол продължава.

По тематиката работиха и .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР