След три години на върха Tesla беше принудена да предаде

...
След три години на върха Tesla беше принудена да предаде
Коментари Харесай

BYD - китайският конкурент на Tesla, готви световна експанзия

След три години на върха Tesla беше принудена да съобщи короната на BYD по продажби. За разлика от Tesla, която има международно самопризнание, китайската компания към този момент е малко позната на интернационалните пазари. Китайският производител към този момент разгласи, че стартира продажби в Швеция, Германия, Дания, Израел и Тайланд.
Най-големият китайски производител на електрически коли BYD си сложи за цел да се разшири на повече от 15 пазара отвън Китай, откакто изпревари Tesla и други съперници в страната, оповестява Nikkei Asia Review. Компанията към този момент разгласи, че стартира продажби в Швеция, Германия, Дания, Израел и Тайланд.

След три години на върха Tesla беше принудена да съобщи короната на BYD. Данните за продажбите за полугодието демонстрираха, че BYD - кратко от build your dreams, или " изградете вашите фантазии " - е доставила 641 ххил. автомобила за шест месеца, 300% растеж на годишна база, изпреварвайки Tesla, която има 564 хиляди покупко-продажби. Така китайският производител съумя да изпревари Tesla преди Volkswagen, Ford или General Motors, всеки от които трансформира това в своя обществена цел, оповестява Financial Times.

Реклама
Трябва да се има поради, че при доставките на BYD се включват както напълно електрическите модели, по този начин и плъгин хибридите, до момента в който Tesla продава единствено коли, захранвани напълно с акумулатори. Най-евтиният модел кола на BYD е 15 хиляди $ спрямо модел 3 на Tesla, която коства 35 хиляди $.

В Китай тази категория е под наименование транспортни средства, употребяващи нов тип сила (NEV). Продажбите им към този момент са над 20% от тези на нови транспортни средства в страната, като делът им бързо се усилва. Конкуренцията сред BYD и Tesla на най-големия авто пазар в света докара до възстановяване качеството на електрическите автомобили на китайската компания.

Високите равнища на отвесна интеграция, защото компанията има свои лични поделения за акумулатори и предпазване на сила и за компютърни чипове, както и опитът в производството на акумулатори направиха групата изгряващ съперник в международната автомобилна промишленост.

Но за разлика от Tesla, която има международно самопризнание, BYD към този момент е малко позната на интернационалните пазари. В останалата част от промишлеността ръководителите признават, че е единствено въпрос на време това да се промени и Китай да се трансформира в главен съперник на международния пазар за електрически транспортни средства.
Реклама
" Просто има доста суперталантливи и работливи хора в Китай, които мощно имат вяра в производството ", сподели основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск на конференция на FT през май. " И те няма просто да работят до среднощ, ще работят до 3 сутринта. "
Единствена по рода си
Сред китайските компании, които се надяват да употребяват прехода към електрически транспортни средства, с цел да добият международна известност, BYD е единствена по рода си. За разлика от доста други одобрени производители в страната като FAW и SAIC компанията не е държавна благосъстоятелност. Тя е записана в Хонконг и също по този начин има обилни частни акционери, в това число Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет, която купи дял през 2008 година и в този момент има към 8% от компанията. Основана от някогашния академични професор Уанг Чуанфу в средата на 90-те години, тя стартира като производител на акумулаторни акумулатори, преди да се разшири в автомобилната промишленост при започване на новия век.

Подобно на други производители в района, в това число Hyundai от Южна Корея, групата в началото развива бизнеса си посредством " противоположен инженеринг " на коли от одобрени марки, преди да създаде свои лични модели.

Една от аргументите BYD да изпревари Tesla по продажби е чистият шанс. Шанхай, местоположението на най-голямата фабрика на Tesla в Китай, беше затворен за два месеца. Това е коствало на Tesla сред 80 хиляди и 100 хиляди автомобила, оповестява FT. BYD обаче беше по-малко наранена, защото по-голямата част от производството на компанията е в южния район Шенжен, който не беше затворен. Въпреки този шанс дълготрайният прогрес на BYD като сериозен съперник освен на Tesla, само че и на автомобилните производители по света е явен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР