След тежката катастрофа, при която момче и момиче загубиха живота

...
След тежката катастрофа, при която момче и момиче загубиха живота
Коментари Харесай

Съсед на загиналото момиче: Питах се кои ли са тези родители, които спят спокойно и не подозират какво става

След тежката злополука, при която момче и момиче изгубиха живота си, и през днешния ден хората, които живеят наоколо, обявиха, че ще излязат на митинг. Настояват за незабавни ограничения от страна на страната, с цел да се спре войната на пътя.

Недоволството им избухна през вчерашния ден, откакто двама младежи бяха пометени от 18-годишен водач, който е карал с доста висока скорост. Младежът е без опит за кормилото и това още веднъж повдигна въпроса би трябвало ли неопитните водачи да карат с компаньон.



В " Денят стартира " Георги Тодоров, който е комшия на починалото момиче и е измежду уредниците на бдението, съобщи, че на проблематичния сектор има потребност от пасарелка, интелигентен служител на реда и видеонаблюдение, което да регистрира и скоростта.

В нощта на жестокия конфликт Георги е бил в хола си и е чул, че нещо се случва на булеварда. Едва на другия ден, обаче, схваща че измежду жертвите е детето на неговите съседи.

" Всички осъзнавахме, че е някой от квартала и през нощта, гледайки тази картина просто си мислех кои ли са тези родители, които спят някъде и не знаят какво се случва. Както се оказа, това са наши съседи. Момичето и родителите ѝ живеят тук. Момчето също постоянно идваше - прелестни хора! Жалко!Ние, събирайки се на улицата да почетем паметта, на тези жертви, няма да измислим топлата вода и да вземем решения. Има институции, които би трябвало да си влязат в пълномощията, да виждат какво се случва на този бул.. Искаме тук да има пасарелка, да е обезопасено придвижването, да работят умни светофари, да има непрекъснато видеонаблюдение. Камерите в София сега са за наблюдаване, не са надзор на скоростта. Отделен въпрос е какъв брой снимат и по кое време снимат.

Днес се чакат резултатите от кръвните проби на 18-годишния водач. Направените на място проби за опиати и алкохол бяха негативни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР