След стартовете в Ардените репортерът на Sportal.bg – Георги Иванов

...
След стартовете в Ардените репортерът на Sportal.bg – Георги Иванов
Коментари Харесай

Никола Цолов пред Sportal.bg: На „Спа“ ми беше по-трудно, отколкото на другите писти

След стартовете в Ардените репортерът на Sportal.bg Георги Иванов се свърза с Цолов, като двамата разискаха случилото се на „ Спа “. Двамата също по този начин си говореха за първата половина на сезона, в която Никола записа девет победи и едно второ място в границите на единствено 12 надпревари.
 Цолов си потегля от Цолов си потегля от "Спа " с три следващи победи
Поздравления за трите победи на „ Спа “. Разкажи ми в резюме за тези три надпревари. Как минаха те?

Мина сносно, по-добре от предстоящото. Беше много по-трудно от другите надпревари тъй като имаше много слипстрийм на вършиме и беше много мъчно за изпреварване, само че се оправих сносно. Също по този начин имахме няколко проблеми с настройки, които оправихме за последното съревнование. Аз и тима работехме много мощно, с цел да вземем точки, които са много значими за шампионата.

Какви проблеми с настройките? Какъв беше казусът с колата?

Колата завиваше прекомерно доста, т.е. нямах доста сцепление откъм гърба, което я правеше много сложна за каране. Почти се завъртах на по-голяма част от пистата, само че успяхме да го оправим за последното съревнование.

Във второто съревнование Хю Бартът те мина на правате „ Кемъл “ със слипстрийма. Беше ли сигурен, че ще можеш да го атакуваш, с цел да си върнеш първото място?

Ние се борихме в първата обиколка на пети завой, тъкмо където той ме изпревари в предпоследната обиколка и аз стопирах доста късно, с цел да запазя позиция, само че блокирах предната гума и редуцирах завоя. После върнах дистанцията, само че в края на надпреварата от тима ми оповестиха, че би трябвало да му върна позицията. Аз му я върнах в предпоследната обиколка, другояче не мисля, че щеше да може да ме изпревари, тъй като не беше толкоз близо. После имах шанс, че съумях да се задържа за него, с цел да мога да го изпреваря назад.

This celebration
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР